PLENKOVIĆ SE POŽALIO NA MEDIJE I POPLJUVAO BRKIĆA: / 'Nisam ga ni vidio u ovoj kampanji, ničime nije pridonio'

Image
Foto: N1

Odnosi između Plenkovića i Brkića očito su zahladili

28.5.2019.
10:46
N1
VOYO logo

Šef HDZ-a, Andrej Plenković, danas je ponovno komentirao rezultate izbora koji za njega, kako kaže, nisu bili zaovoljavajući. Ipak, kaže da je HDZ pobijedio i ponavlja da im je za peti mandat bilo potrebno 1400 glasova.

"Prvo, mi smo pobijedili. Ono što se prekjučer dogodilo, nedostajalo nam je 1400 glasova za peti mandat. Čestitam svima koji su izabrani, kao i našim kandidatima i kandidatkinjama, bila je velika disperzija i tu se dogodilo upravo ono o čemu sam u kampanji govorio. Kampanja je bila duga, a naša je bila afirmativna. Što se tiče onoga što smo radili prvih 45 dana prije izbora, ne da nemam primjedbe, nego znam da nijedna vlada ni politička stranka ne ulaže toliko u europsku orijentaciju Hrvatske kao ova", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na insajderske informacije koje su jučer, nakon sjednice vodstva stranke, procurile u medije.

Image
BRKIĆ OČITAO BUKVICU PLENKOVIĆU: /

'Krivce ne treba tražiti u crnim labudovima niti kriviti ljude na terenu, narod nije glup'

Image
BRKIĆ OČITAO BUKVICU PLENKOVIĆU: /

'Krivce ne treba tražiti u crnim labudovima niti kriviti ljude na terenu, narod nije glup'

'Brkića nisam ni vidio u kampanji'

"Rezultat za mene osobno nije zadovoljavajući, međutim, ove situacije gdje neki ljudi nakon sjednice Predsjedništva puštaju informacije nekim vašim kolegicama, to je sport na koji sam ja naučio", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A jedna do tih informacija jest i ona prema kojoj je Milijan Brkić rekao da "narod nije glup te da u HDZ-u trebaju biti ponizni, a ne bahati". Sudeći prema Plenkovićevom komentaru na ovo, odnosi između njega i Milijana Brkića malo su zategnuti.

Plenković je, naime, rekao kako Brkića nije vidio u ovoj kampanji te kako ničime nije pridonio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko se mogao u HDZ-ovoj kampanji angažirati i trebao je, oni koji će sada ex post dovesti u pitanje listu nisu zucnuli kad se sastavljala. Tvrde da lista nije jednoglasna, a to nije točno", kaže Plenković.

I dalje ne preuzima odgovornost

Upitan vidi li svoju odgovornost u podbačaju na izborima, Plenković uzvraća protupitanjem: "Ja da vidim odgovornost u nečemu u čemu smo mi bolji od svih drugih stranaka?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požalio se i na medije. "Kad imate toliko udara na Vladu, koji traju praktički mjesecima, od svih medijskih kuća nisam vidio nijedan plus, bili su samo napadi. Ako se stvara kontekst u kojem stalno imate umjesto fokusa na bitno za ove izbore, odvraćanje tema na nešto drugo, onda se dogodi da nedostaje 1400 glasova za peti mandat", rekao je Plenković, prenosi N1.

Okrupnjavanja desnice se ne boji. Zapravo, kaže kako se ničega ne boji. "Volio bih samo da ovi koji žele da HDZ bude na desnom centru, da rade na tome", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo