na uskrs / Plenković bio na misi: 'Švedski mediji su se zabunili, mislili su na Milanovića'

Image

Želim svima sretan Uskrs, čuli smo lijepu propovijed kardinala Bozanića i važne poruke, prije svega poruku kršćanske solidarnosti i potpore onima kojima je to najpotrebnije s obzirom na brojne krize i nevolje s kojima se svijet suočava u posljednjim godinama, kazao je na Uskrs premijer Plenković

9.4.2023.
12:34
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju, nakon uskrsne mise koju je vodio kardinal Josip Bozanić, kako je važna poruka kršćanske solidarnosti i potpore onima kojima je to najpotrebnije s obzirom na brojne krize i nevolje s kojima se svijet suočava u posljednjim godinama.

"Želim svima sretan Uskrs, čuli smo lijepu propovijed kardinala Bozanića i važne poruke, prije svega poruku kršćanske solidarnosti i potpore onima kojima je to najpotrebnije s obzirom na brojne krize i nevolje s kojima se svijet suočava u posljednjim godinama", rekao je Plenković novinarima nakon mise održane u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuli smo i poruku nama, kao ljudima u politici, da vodimo računa o onima kojima je najteže. Nastojimo u svim mjerama i aktivnostima koje radimo to kontinuirano provoditi, ustvrdio je Plenković koji je misi nazočio zajedno s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i nekolicinom ministara.   

Komentirajući najavu francuskog veleposlanika Gaëla Veyssièrea da bi vojni avioni Rafalei u Hrvatsku mogli stići i ranije od previđenog, u prvoj polovici 2024. godine, premijer je rekao kako je to posve očekivano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na kaptolu /

Na uskrsnoj misi, s osmijehom od uha do uha pojavili se i brojni političari. Neki su poveli i supruge

Image
na kaptolu /

Na uskrsnoj misi, s osmijehom od uha do uha pojavili se i brojni političari. Neki su poveli i supruge

"Još kada smo pregovarali znali smo da će to biti od početka 2024., dinamika je takva da avioni neće doći svi odjednom, nego sukcesivno, tako da je za mene posve očekivano da dio njih dođe u prvoj polovici 2024.", kazao je.

Dodao je kako pripreme za preuzimanje francuskih zrakoplova idu dobro. "Piloti, tehničari i mehaničari se obučavaju, tako da će kada avioni dođu sve biti kako treba, za to smo se dugo i sustavno pripremali i donijeli stratešku odluku koja se čekala desetljećima", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se osvrnuo na napise u švedskim medijima da je on potencijalni kandidat za novog glavnog tajnika NATO-a i izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića kako je "bitno izbjeći to da se datum izbora prilagođava potrebama predsjednika Vlade i njegovoj ambiciji da se ubaci u neko visoko međunarodno tijelo". 

"Meni se čini da su se švedski mediji zabunili, oni su mislili na Milanovića, budući je snažno podržavao Švedsku oko ulaska u NATO, da i inače zastupa vrlo jasne prozapadne, transatlantske stavove i da ga jedva čekaju u sjedištu NATO-a", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo