PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA /

Planirate putovanje za produljeni vikend? Evo gdje će biti kiša, a gdje sunčano i suho

Image
Foto: Ivo Čagalj/Nel Pavletić/Pixsell

Ovaj će produljeni vikend povoljniji biti u unutrašnjosti Hrvatske

5.10.2018.
14:45
Ivo Čagalj/Nel Pavletić/Pixsell
VOYO logo

Nakon nekoliko sunčanih i pretežno vedrih dana bez kiše, sa Sredozemlja nam danas stiže nova destabilizacija, točno pred produljeni vikend. Ipak, kiše neće biti u cijeloj zemlji, no s druge strane ponegdje će pasti i obilna količina.

Do kraja dana postupno naoblačenje

Na Jadranu se u drugom dijelu dana nastavlja naoblačenje s juga. U Dalmaciji će tako lokalno biti pljuskova. Vjerojatniji su na jugu iako ih prema večeri može biti i u sjevernoj Dalmaciji te u unutrašnjosti. Jugo će jačati na umjereno do jako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom će Jadranu i poslijepodne biti sunčano, ali postupno uz sve više oblaka. Bura će okretati na jugo, a kiša i pljuskovi stižu tek kasno navečer i u noći, vjerojatno iza 22 sata.

Na kopnu će do kraja dana biti pretežno vedro, samo u Gorskom kotaru i Lici uz nešto više oblaka, no i tamo, bar do navečer, ostaje suho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Produljeni vikend u unutrašnjosti

U subotu će na kopnu biti nešto oblačnije. U Gorskom kotaru i Lici čak pretežno oblačno uz kišu. U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali i tamo može pasti malo kiše. U Slavoniji pak ostaje pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku i bez kiše. Temperatura će biti nešto viša nego danas, jutarnja oko 8 °C, a najviša dnevna, na zapadu oko 20 °C, a u Slavoniji čak do 25 °C.

U nedjelju još malo oblačnije nego u subotu, ali i dalje uz sunčana razdoblja. Ipak, nešto je veća mogućnost za povremenu kišu, no samo malo količinu, i to uglavnom na zapadu. Jutarnja će temperatura biti oko 11 °C, dnevna od 21 do 25 °C.

I u ponedjeljak djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku te ponovno mogućnost za malo kiše, ponajprije na zapadu kopna. Poslijepodnevna temperatura oko 22 °C.

Image
Foto: Vijesti.hr

Produljeni vikend na Jadranu

Na obali će subota biti pretežno oblačna, tek rijetko uz kraća sunčana razdoblja. Često će biti kiše i pljuskova koji će lokalno biti vrlo obilni. Moguće je i više od 50 L po četvornom metru! Najveća opasnost od obilne kiše postoji na južnoj i istočnoj obali Istre, kvarnerskim otocima te dalmatinskim otocima. Puhat će jako jugo s udarima do 80 km/h. Temperatura će biti niža nego danas, većinom oko 21 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno uz kišu i pljuskove koji će lokalno ponovno biti obilni, osobito na Kvarneru. Ponovno je moguće više od 50 L kiše po četvornom metru. I dalje će puhati jugo, ali nešto slabije nego u subotu, a temperatura će dosezati vrijednosti oko 22 °C.

Image
Foto: Vijesti.hr

Ponedjeljak će na Jadranu konačno biti malo stabilniji i ugodniji. Temperatura će porasti, a jugo dalje oslabjeti. Bit će više sunca, iako se i dalje ne mogu isključiti lokalni i povremeni pljuskovi, no dobra vijest je da će biti rjeđi i manje izraženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, ovaj će produljeni vikend povoljniji biti u unutrašnjosti Hrvatske. Naime, na kopnu je manja mogućnost za kišu, a tamo gdje je i bude past će samo mala količina. S druge strane, na Jadranu će kiša biti česta, povremeno i jaka, a mjestimice i obilna!

Našu detaljnu vremensku prognozu po gradovima i danima,  RTL Vrijeme, možete pratiti svaki dan na RTL-u, unutar RTL-a Danas, oko 19:30, a za sva pitanja dostupni smo i putem naše FB stranice RTL Vrijeme .

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo