Plaćao alimentaciju za dijete koje nije njegovo

Da život piše najčudnije priče, već je otrcana fraza, no priča 58-godišnjaka sa šibenskog područja možda je jedna od najčudnijih.

16.10.2011.
11:12
VOYO logo

Naime, prije gotovo jedanaest godina, u prosincu 2000. godine, taj se trenutno nezaposleni prodavač našao u bizarnoj situaciji. Nakon što mu je umrla žena, a u svom mjestu nije uspio naći partnericu, odlučio je sreću potražiti preko oglasnika. U moru oglasa zamijetio je jedan od 17 godina mlađe žene iz Splita te joj se javio. "U prvom kontaktu predstavila mi se kao pravnica i menadžerica i nisam ima razloga sumnjati. Našli smo se u Splitu i izašli jednom, a nakon drugog sastanka imali smo intimni odnos. To je bio prvi i jedini put. Nakon toga je došla kod mene živjeti i bila je tu jedno misec dana. Veza je pukla kad sam svatija da nije baš sva svoja u glavi", ispričao je Šibenčanin za Slobodnu Dalmaciju.

Ona se tada od njega odselila, a on joj je u Šibeniku iznajmio podstanarski stan koji je plaćao. Kad je već prošlo nekoliko mjeseci, njegova nesuđena "ljubav" odjednom mu je priopćila da je trudna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je da sam 'stari dida'

"Bila je u poodmakloj trudnoći i rekla mi je da je dite moje. No, kad se mala rodila, počeli su problemi. Prvo nije nikako tila prijaviti dite na matični ured, a meni je jednom prilikom zaprijetila da će me ubiti na spavanju. Te večeri sam se zatvorija u sobu i odjednom sam isprid vrata čuja njen histeričan glas. Izaša san i iz sobe i vidija je kako drži nož u ruci i namjerava si prisići vene. Uvatija san je za ruke da je spriječin, zva san Hitnu pomoć. Došli su i odveli je, a ona je posli meni poslala policiju prijavivši me da san je tuka. Kad se ta situacija smirila, nakon nekog vrimena počela je govoriti da će ubiti i sebe i dite, da će se zamotati u deku i baciti. Kako sam tad već bija u kontaktu sa socijalnom službom u Šibeniku, socijalna mi je radnica rekla da moran zvati policiju i Hitnu. To san i napravija i onda su je doveli na Psihijatriju u Šibenik", kazuje 58-godišnjak. No, kako je njena obitelj bila protiv toga da ona bude na psihijatriji, potpisali su papire i odveli nju i bebu kući.

Od prvog dana sumnjao da dijete nije njegovo

Kaže da je od prvog dana sumnjao da je dijete njegovo, ali nije se želio natezati po sudovima, pa ga je priznao i mjesečno plaćao 500 kuna alimentacije. Novac za dijete plaćao je osam godina i za to je vrijeme dao oko 50 tisuća kuna. No, nakon što mu je Splićanka počela prijetiti i tražiti novac, tužio ju je i tražio DNK analizu na utvrđivanje očinstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon svega, napravija san analizu očinstva i u srpnju ove godine mi je stiga nalaz u kojem piše da 'getska obilježja uzoraka ispitivanja očinstva isključuju mogućnost da je potencijalni otac biološki otac djeteta'", govori Šibenčanin i dodaje kako je 'svoju' djevojčicu, koja sad ima 10 godina, vidio samo kad je bila beba i prošle godine u travnju kad ju je majka dovela kod njega tijekom jedne od njihovih prepirki oko alimentacije.

Vezani članci:

arti-201007290642006 arti-201004200801006 arti-201011030413006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo