Gost RTL-a Danas / Petrov: 'Istražitelji DORH-a me nisu kontaktirali, a ovi Vladini spinovi neće pomoći građanima'

Predsjednik Mosta Božo Petrov, šefa stranke koju je predsjednica tijekom dana nahvalila, gostujući u emisiji RTL Danas kometirao je izjavu premijera Plenkovića

1.6.2018.
19:30
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od danas stoluje u Osijeku što je 16. put po redu da predsjednica izmješta ured po Hrvatskoj. U Osječko-baranjskoj županiji sljedeća će se četiri dana upoznavati sa životom i problemima građana najveće županije u istočnoj Hrvatskoj iz koje bježi i najviše mladih. Predsjednica prije 2019., kada počinje utrka za novi mandat na Pantovčaku, želi obići cijelu Hrvatsku. 

A predsjednica, po običaju, čim se udalji iz Zagreba oštro napada Vladu. Ovaj put ne samo da ih je kritizirala, već je neuobičajeno hvalila HDZ-ovu oporbu - MOST.  Ocijenila je hvalevrijednom inicijativu Mosta "Pokret ostanka" jer je sinergija u rješavanju tih krucijalnih pitanja važna kako bi se obnovilo povjerenje hrvatskih građana u ključne hrvatske institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kritike Vladi osvrnuo se i premijer koji je, između ostalog, kazao kako ga čudi predsjednica koja hvali takvu ekipu. 

Predsjednik Mosta Božo Petrov, šefa stranke koju je predsjednica tijekom dana nahvalila, gostujući u emisiji RTL Danas kometirao je izjavu premijera Plenkovića. Rekao je kako bi se Vlada trebala zabrinuti zbog toga što nemaju adekvatne mjere zbog svega što se događa u Hrvatskoj, u prvom redu, za demografsku krizu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada, nažalost, nije odgovorila na to, a spinovi koje Vlada pušta, među njima i predsjednik Vlade, nije nešto što će zadovoljiti građane", kazao je Petrov.

Na pitanje je li Kolinda Grabar Kitarović kandidat Mosta na predsjedničkim izborima, Božo Petrov je poručio kako to nije tema. "Zar ćemo se baviti političkim kalkulacijama dvije godine prije izbora? Puno je izbora, ali ti izbori ne mogu biti izlika za nerad. Mi se bavimo konkretnim temama i u ovom trenutku radimo na mjerama za poduzetništvo, gospodartvo, mjerama protiv klijentelizma i korupcije u pravosuđu, demografskim mjerama i to su prave teme. Političke spekulacije ostavljamo onima kojima je to jedini zanat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekad je Most bio taj koji je predsjednicu pozivao da s riječi pređe na djela, dok danas više nisu tako oštri. Predsjednik stranke na to je kazao kako je Most jednak i u kritici i u pohvali.

"U trenutku kada netko zaslužuje kritiku, kritiku će i dobiti, a kada zaslužuje pohvalu, dobit će pohvalu. Nije se ništa promijenilo. Nas ne zanima s koje strane dolazi dobra ideja. Dobre ideje za javnost treba pohvaliti. Nadam se da će ovog puta i Vlada profunkcionirati i odgovoriti na sve ono s čime se danas suočavaju hrvatski državljani i da neće ostati sa strane", kazao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje bi li pohvalio predsjednicu i njezine demografske mjere, kao i nastup prema Vladi, kao što je to ona učinila kada je pohvalila Most, Petrov je ponovio kako se u Mostu ne bave drugim političkim akterima već onime što smatraju da je konkretno bitno jer su im građani za to dali povjerenje.

"Pokret ostanka kojeg smo predstavili već 10 puta, sutra 11. put, ono što je zaista konstruktivno, pozitivno i bitno danas za sve hrvatske građane. Zaista smatram, ako želimo učiniti hrvatsku ugodnim mjestom za život, a to je ovaj pokret, to su te mjere, onda to moramo učiniti zajedno. Hrvatska može postati zemlja u kojoj svi imaju pravo i na obrazovanje i na zaposlenje i normalan život", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temu Hotmail u kojoj se spominje i Most i sam Božo Petrov, koji je, navodno, bio upućen u dio procesa izrade lex Agrokora, Petrov je u emisiji RTL Danas kazao kako ga istražitelji DORH-a nisu kontaktirali. 

"Svi HDZ-ovi spinovi koji su pokušali uvaljati Most u glib, nažalost, za njih nisu uspjeli. Građanima je jasno da je Most isključen iz Vlade da bi se sve ovo moglo napraviti. Sve konzultantske usluge, roll up krediti, sve loše što se dogodilo u Agrokoru, dogodilo se nakon izlaska Mosta iz Vlade", kazao je čelnik Mosta, Božo Petrov u emisiji RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo