Penkalina udovica misli da ju je opljačkala prijateljica!

Za zlouporabu povjerenja i pljačku gotovo cijele imovine Nancy Monti Penkala optužila je donedavnu prijateljicu, odvjetnicu Anu Sihtar.

30.5.2011.
11:14
VOYO logo

Veliki skandal potresa Opatiju – borba oko milijunske imovine poznate obitelji Penkala i njihove vile Monti – Penkala. U Rijeci je podnesena kaznena prijava u kojoj Nancy Monti Penkala, 93-godišnja udovica Krunoslava Penkale, sina izumitelja nalivpera, tvrdi da ju je opljačkala odvjetnica i prijateljica Ana Sihtar iz Opatije u koju je imala bezgranično povjerenje.

Odvjetnica Ana Sihtar pak tvrdi da je sve to velika laž i podvala nekih ljudi oko nemoćne, zaboravljive i utjecajima podložne gospođe Penkala, koja je nesvjesno postala instrument, a cilj je da se ta grupa dokopa njene vrijedne imovine, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S računa nestalo najmanje oko 150.000 eura?

U kaznenoj prijavi tvrdi se da je Ana Sihtar iskorištavala bolest i stanje 93-godišnje Nancy Monti Penkala. Navodi se kako se trudila pridobiti njeno povjerenje kako bi nakon toga mogla u djelo provesti svoj plan prisvajanja bogatstva obitelji Penkala.

Nancy Penkala je u Sihtar posumnjala tek kad je otkriveno da je udovica ostala bez sve svoje imovine i da su joj računi prazni te da je netragom nestalo najmanje oko 150.000 eura! Penkala je bila još samo formalni vlasnik nešto više od polovice velike vile u centru Opatije vrijedne nekoliko milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnica Sihtar koja se našla u središtu ovoga skandala, bavi se međunarodnim i pomorskim pravom, a 2002. je čak bila kandidat za ustavnog suca Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo