prepušteni sami sebi / Penava upozorava: 'Zbog maćehinskog odnosa države, iz Slavonije će nestati i posljednji seljak'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/Patrik Macek/PIXSELL

Po tko zna koji put, pokazalo se i dokazalo da u Hrvatskoj sustav ne funkcionira i da su ljudi, u ovom slučaju Slavonci, prepušteni sami sebi, ustvrdio je Penava na konferenciji za novinare na temu obnove nakon nevremena i dodao da je žalosno ovih dana slušati hrvatsko vodstvo, ministre, premijera i župana koji tvrde kako je sve super i savršeno

26.7.2023.
18:17
Dubravka Petric/PIXSELL/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava ustvrdio je u srijedu u Otoku da će zbog maćehinskog odnosa države iz Slavonije će nestati i posljednji seljak.

Po tko zna koji put, pokazalo se i dokazalo da u Hrvatskoj sustav ne funkcionira i da su ljudi, u ovom slučaju Slavonci, prepušteni sami sebi, ustvrdio je Penava na konferenciji za novinare na temu obnove nakon nevremena i dodao da je žalosno ovih dana slušati hrvatsko vodstvo, ministre, premijera i župana koji tvrde kako je sve super i savršeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrebno je samo baciti malo pogled uokolo po krovovima i vidjeti koliko je to sve skupa zapravo 'odlično'", dodao je i naglasio da sama činjenica da su ljudi i dalje bez struje govori sama za sebe i da je sustav zakazao upozorivši da će s ovom posljednjom katastrofom nestati i posljednji seljak. 

Image
TREBA PROGLASITI ELEMENTARNU NEPOGODU? /

Velika najezda komaraca u Vukovaru. Po sto uboda u 15 minuta. Penava krivi oborine i vjetar

Image
TREBA PROGLASITI ELEMENTARNU NEPOGODU? /

Velika najezda komaraca u Vukovaru. Po sto uboda u 15 minuta. Penava krivi oborine i vjetar

Osvrnuo se i na pojavu afričke svinjske kuge te podsjetio da je prije koju godinu "svinjsko meso išlo po osam kuna, bilo je svinja koliko si htio i nisi ih imao kome prodati". "Seljacima se takva proizvodnja nije isplatila. Danas ni dukat nije dovoljan da bi se kupilo svinju, međutim što to vrijedi kad više domaćih svinja gotovo da i nema'', dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penava: Slavonci su prepušteni sami sebi, tako se ne gradi ozbiljna država

Upitao je zašto je tome tako i zašto Hrvatska ne proizvodi dovoljno za svoje potrebe pa poručio da je tome tako, ne zato što je Hrvatska siromašna i jadna i zato što nema ljude koji bi htjeli raditi, nego isključivo zato što je sustav nakaradno postavljen , a države se godinama maćehinski odnose prema seljaku i prema Slavoniji.

''Kao i dosad, siguran sam da će slavonski seljak i Slavonci naći način i proći kroz ove nedaće. Oslonit će se ponajprije na dobre ljude i sami na sebe. Nažalost, to nije način kako se gradi ozbiljna država", ustvrdio je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnik glavnog tajnika za članstvo i ustrojstvene oblike Josip Dabro izvijestio je da je Domovinski pokret prije tjedan dana odlučio u pet slavonskih županija krenuti u prikupljanje potpisa za sazivanje izvanrednih skupština na temu afričke svinjske kuge te da su predložili i da se u dnevni red uvrsti zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode. 

Željeli smo pokrenuti na neki način i Vladu Republike Hrvatske da se udruženim snagama riješe problemi, u ovom slučaju u Slavoniji, no vladajući u tim županijama: HDZ, SDP-u, SDSS-u i Hrvatski suverenisti to su odbili, rekao je Dabro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Penava o 'plesu' s HDZ-om: 'Nemojmo poistovijetiti stranku s Plenkovićem. PPD? Nemojmo napadati hrvatske ljude'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo