RADOVI SE BLIŽE KRAJU / Butković otkrio kada će otvoriti Pelješki most: 'Ostalo je još samo osam kilometara obilaznice kod Stona i spoja na D8'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Oleg Butković obišao je Pelješki most, potvrdio njegovo otvaranje te se osvrnuo na porast cijena zbog stanja na tržištu

27.5.2022.
12:13
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je u petak Pelješki most te potvrdio njegovo otvaranje potkraj srpnja ove godine.

"Most će se otvoriti potkraj srpnja, a ostaje nam još osam kilometara obilaznice kod Stona i spoja na državnu cestu D8, što bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine", rekao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Dusko Jaramaz

Istaknuo je i otežane radne uvjete za brojne izvođače. Na poremećaje na tržištu, utjecalo je i stanje u Ukrajini.

"Izvođači rade u zaista otežanim okolnostima zbog poremećaja na tržištu. I taj dio smo pripremili, na Vladi ćemo donijeti odluku, predlagač će biti Ministarstvo graditeljstva, tako da ćemo i taj dio regulirati. To se ne odnosi samo na ovaj, nego na sve projekte u Hrvatskoj. Ovo što se događa u Ukrajini poremetilo je mnoge stvari i činjenica je da izvođači, u financijskom smislu, rade u otežanim okolnostima. Ali ništa ovdje nije i neće biti dovedeno u pitanje. Krajem srpnja otvorit ćemo Pelješki most s dijelom prisupnih cesta, tih 25 kilometara, a ostatak do kraja godine, tako da uspješno privodimo kraju najveći, najvažniji infrastrukturni projekt u Hrvatskoj. Spajamo teritorij", rekao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Od ove sezone nikad lakše do juga Hrvatske /

Kako će Pelješki most promijeniti domaći turizam

Image
Od ove sezone nikad lakše do juga Hrvatske /

Kako će Pelješki most promijeniti domaći turizam

Ističe kako će cijena zbog stanja na tržištu porasti, ali da "povećanje neće biti preveliko ni abnormalno".

"Činjenica je da na svim infrastrukturnim projektima u RH postoji taj problem. Posebno je pitanje ugovaranje novih projekata, tako da ćemo tu morati ići s drugačijim pristupom jer taj problem neće biti riješen. Neće eskalacija cijena biti riješena za par mjeseci. Očekujemo da će cijene i dalje divljati", zaključio je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo