PROTIV COVID MJERA / Pedesetak ljudi prosvjeduje ispred HZJZ-a, stigla i policija: 'Psovke i prijetnje ne mogu rješavati probleme'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Uoči prosvjeda iz HZJZ-a su poručili da se prosvjedima samo hini briga o zdravlju djece

1.2.2022.
10:39
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Pred HZJZ-om se okupilo 50-ak ljudi, a na mjestu događaja je i interventna policija.

"Dosta terora nad djecom!", "Maske van iz škola", "Stop jednoumlju", "Slobodni zajedno", samo su neki od transparenata koje su prosvjednici donijeli, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prosvjedu se pojavio i saborski zastupnik Marin Miletić, a europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić ranije je također pozivao na prosvjed.

Uoči prosvjeda oglasio se HZJZ

Uoči prosvjeda protiv covid mjera najavljenih za utorak ispred sjedišta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u Zagrebu i diljem zemlje, iz te su ustanove poručili da se prosvjedima samo hini briga o zdravlju djece te da je zapravo riječ o pritisku na zdravstvene djelatnike i epidemiološku struku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nepotpisani i nedeklarirani organizatori skupova hine skrb o djeci, brinu tobože o zaštiti njihova zdravlja, a već samim pozivom pokazuju da su im, zapravo, djeca zadnja briga i samo instrument za ostvarivanje nekih drugih, njima važnih ciljeva", priopćili su iz HZJZ-a.

Današnji prosvjedi najavljeni su putem društvenih mreža za 10 sati ispred sjedišta HZJZ-a u zagrebačkoj Rockfellerovoj 7, a u drugim gradovima građani su pozvani na okupljanje ispred zgrada županija ili općina. Na pozivnicama koje se dijele društvenim mrežama, nalazi se potpis i logo grupe "Slobodni zajedno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLUŽBENI PODACI /

Preminulo 66 ljudi: Danas 7385 novozaraženih preko PCR testova. Na respiratoru su 183 pacijenta

Image
SLUŽBENI PODACI /

Preminulo 66 ljudi: Danas 7385 novozaraženih preko PCR testova. Na respiratoru su 183 pacijenta

Pritisak na zdravstvene djelatnike i epidemiologe

Iz HZJZ-a poručuju prosvjednicima da se takvim okupljanjima čini pritisak na zdravstvene djelatnike i epidemiologe koji već dvije godine odgovorno i u najboljoj vjeri skrbe o građanima. Napominju i da su njihove preporuke utemeljene znanstveno dokazanim činjenicama o potrebi cijepljenja građana protiv koronavirusa.

"Posebno se to odnosi na najugroženije osobe starije životne dobi i narušenog zdravlja, a sada se pokazuje da cijepljenje djece pridonosi zaštiti njihova zdravlja i ograničavanju daljnjeg širenja zaraze", ističu u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoravaju i da su nekoliko izgubljenih života naših najmlađih itekako opomena da covid-19 nije bezazlen te da je odgovornost za vlastito i zdravlje onih o kojima skrbimo nedjeljiva i da svatko mora preuzeti odluke na sebe.

"Protesti, psovke, prijetnje i sve što uz to ide neće i ne može rješavati probleme koje svi zajedno imamo u ovoj epidemiji", zaključuju iz HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo