'velika čast' /

Pavan Sukhdev novi predsjednik WWF-a: 'Pravi je lider u održivosti i vrlo utjecajan glas'

Image
Foto: Twitter

Sukhdev će na tom mjestu zamijeniti Yolandu Kakabadse koja će krajem ove godine odstupiti s mjesta predsjednice WWF-a nakon osam godina

22.11.2017.
7:26
Twitter
VOYO logo

Bivši šef UNEP-ove Inicijative za zelenu ekonomiju Pavan Sukhdev imenovan je novim predsjednikom WWF Internationala, priopćila je u utorak Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF  (World Wide Fund for Nature).  

Sukhdev će na tom mjestu zamijeniti Yolandu Kakabadse koja će krajem ove godine odstupiti s mjesta predsjednice WWF-a nakon osam godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pavan Sukhdev je pravi lider u održivosti i vrlo utjecajan glas među kreatorima politika. Drago mi je što će WWF imati takvu osobu kao sljedećeg predsjednika", izjavila je Kakabadse.

WWF navodi da je Pavan Sukhdev bio specijalni savjetnik i voditelj UNEP-ove inicijative za zelenu ekonomiju od 2008. do 2011. radeći u partnerstvu s brojnim međunarodnim i nacionalnim organizacijama kako bi isporučio važno UNEP-ovo izvješće "Towards a Green Economy" (Prema Zelenoj ekonomiji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukhdev je bio voditelj studije (2008-2011) "Ekonomija ekosustava i biološke raznolikosti" poznatog kao TEEB (The Economics of Ecosystems & Biodiversity), globalne studije koju je od UNEP-a naručila grupa od osam svjetskih lidera i pet novih rastućih tržišta (G8+5). Zbog njegovog rada na održivosti i ekonomiji ekosustava i biološke raznolikosti osvojio je međunarodna priznanja, uključujući prestižnu nagradu Gothenburg za održivi razvoj i nagradu Blue Planet.

Osnivač je i glavni izvršni direktor GIST Advisory, specijalizirane savjetodavne tvrtke koja pomaže vladama i korporacijama otkriti, mjeriti, cijeniti i upravljati njihov utjecaj na prirodni i ljudski kapital. U znak priznanja za njegov rad u pomaganju vladama i korporacijama u prelasku na zelenu ekonomiju, UNEP je imenovao Sukhdeva za UNEP-ova ambasadora dobre volje 2012., a dvije godine ranije Environmental Finance ga je proglasio osobom godine.

Marco Lambertini, generalni direktor WWF Internationala rekao je kako se Pavanova strast i znanje o međuovisnosti gospodarskih i prirodnih sustava savršeno povezuju s ambicijom WWF-a da postigne promjene u vrijeme kada su bioraznolikost i prirodni resursi pod nezabilježenim pritiskom, i u vrijeme kada priznavanje ključne uloge ekosustava za našu dobrobit, socijalna stabilnost i gospodarski razvoj nikada nisu bili veći.

Također je zahvalio i čestitao Yolandi Kakabadse koja je posljednjih osam godina bila predsjednica WWF-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukhdev je izjavio da mu je dolazak na čelno mjesto WWF-a velika čast.

"Drago mi je što se pridružujem WWF-u kad organizacija prolazi kroz značajne transformacije i definira nove načine rada kako bi ostvarili promjenu i redefinirali odnos čovječanstva s planetom. Ova generacija i WWF imaju veliku priliku izgraditi održivu budućnost za sve, a ključni trenuci su na našoj strani", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo