'Pauk' ne reagira na aute gostiju narodnjačkog kluba

Dok posjetitelji narodnjačkog kluba mogu blokirati ulice u središtu Zagreba i ne ostati bez automobila, kad pored njih prolazi 'pauk', građani svoje prekršaje itekako plaćaju.

23.5.2010.
15:18
VOYO logo

Oni su nedodirljivi, parkiraju svoje skupocjene automobile gdje god požele, a policija i "pauk" ne mogu im ništa! Riječ je o posjetiteljima zagrebačkog noćnog kluba Sokol, čiji su limeni ljubimci noću nepropisno parkirani duž cijelog prometnog traka na Mažuranićevom trgu, a koje Zagrebparking uredno zaobilazi. Priča počinje oko ponoći kada sve u tom dijelu postaje blokirano.

Priči su svjedočili i novinari Jutarnjeg lista, koji su u petak u pomoć pozvali dežurnu službu Zagrebparkinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možete izaći? Koji auto smeta?", pita prometni policajac te ujedno dodaje da im se javi ako se situacija razriješi da ne šalju pauka "bez veze". Tridesetak minuta kasnije "pauk" je došao, ali i - prošao! I to dva puta. U točno 1.07 sati - kad je ‘pauk’ otišao - na ulici su bila parkirana 22 automobila, uključujući i limuzinu, s tim da jedan automobil bio parkiran na zelenoj površini iza nadstrešnice autobusne postaje, dok je kolona parkiranih vozila na cesti dosegla semafor na križanju sa Zelenim valom.

Kada je zbog tragične situacije postavljen upit Zagrebparkingu i prometnoj policiji, te Gradskom uredu za promet loptica se počela prebacivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga,kazao je kako "pauk" ne postupa kako građani žele, već na nalog policije ili komunalnih redara.

"I ako je koji automobil krčio prolaz ispred kluba Sokol, u isto vrijeme vjerojatno je još tisuću automobila u gradu smetalo drugim vozačima", Kraljevićevo je opravdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Bošnjak iz Gradskog ureda za promet tvrdi kako ne postoje privilegirani te da su komunalni redari u suradnji s policijom prije mjesec dana odradili akciju upravo kod Sokola. Odgovornost za konkretan slučaj prebacuje na policiju. No policija tvrdi da Zagrebparking, na temelju osnove, i sam može podići automobil.

Tako priča ipak ostaje na privilegijama, jer s odgovorima nadležnih ne bi se složili stanari Laništa i Trešnjevke koji za vrijeme različitih manifestacija ne napuštaju domove jer upravo njima, a ne posjetiteljima dvorana, "pauk" odveze automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo