PAMETNO REAGIRA NA HDZ-OVO KADROVIRANJE: / 'Radi HDZ-ovog uhljebljivanja kao u Plitvicama mladi bježe iz zemlje'

Image

Umjesto da se bave državom i razvojem, HDZ javno i bez srama kadrovira i raspravlja čiji je uhljeb bolji, poručili su danas iz stranke Pametno.

5.1.2018.
11:50
VOYO logo

Nakon pobune u ličkom ogranku HDZ-a zbog kadroviranja u NP Plitvička jezera, reagirala je i stranka Pametno.

Image
DRAMA U LIČKOM HDZ-u: /

Krenula velika pobuna protiv Plenkovića, bijesni Milinović dao ostavku

Image
DRAMA U LIČKOM HDZ-u: /

Krenula velika pobuna protiv Plenkovića, bijesni Milinović dao ostavku

'Čemu natječaj kad se unaprijed zna da ravnatelj mora biti član vladajuće stranke?'

Iz te su stranke priopćenjem poručili da je takav HDZ-ov scenarij viđen već puno puta te da podsjeća na staru narodnu izreku 'Rugala se sova sjenici'. U stranci Pametno smatraju da je u 21. stoljeću nezamislivo da se netko međusobno prepire čiji je uhljeb pogodniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čemu uostalom i farsa od natječaja u državnoj službi, kad se unaprijed zna da ravnatelj mora biti član baš vladajuće stranke. Najprije smo mislili da se radi o nekoj šali, a onda smo shvatili da se HDZ-ovci javno prepiru čiji je kandidat ”bolji” za upravljanje Plitvicama, odnosno koji od njih će više ili manje zadovoljiti interese stranačkih moćnika. HDZ-ovci su postali toliko besramni i bahati da se više ne boje niti javno raditi stvari za koje nam se Europa i cijeli svijet smiju. Vlast u zemlji koja nazaduje, iz koje mladi masovno odlaze, gospodarstvo ni zdravstvo ne funkcioniraju, zakoni se ne poštuju, dragocjeno vrijeme za rad i razvoj, troši na kadroviranje svojih članova. Dok svi oni koji nisu članovi velikih stranka, za njih, jednostavno ne postoje. Ista je praksa i sa SDP-om, zato mi jednostavno moramo napustiti ovaj model ponašanja', rekla je predsjednica stranke Pametno, marijana Puljak.

'Pokažimo im da suvremeni svijet funkcionira na znanju, struci i dokazivim činjenicama'

Puljak dodaje da je potrebno odbaciti sve na čemu počiva 20-godišnje zbrinjavanje podobnih stranačkih satelita i poslušnika. Ističe da upravo zbog takvih situacija, uhljebljivanja poput ovoga u Plitvicama, mnogi razočarani mladi odlaze iz zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je tek jedna situacija koja je javno eskalirala i nije se uspjela riješiti ispod stola pa joj svi medijski svjedočimo, navode još u Pametno. Možemo samo zamisliti koliko je ovakvih slučajeva i natječaja namješteno iza zatvorenih vrata HDZ-a. Zato pozivamo sve građane na zaokret, ne napuštajte Hrvatsku, ovdje im pokažimo kako je njihovo ponašanje prošlost, da suvremeni svijet funkcionira na znanju, struci i dokazivim činjenicama', kaže Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo