OGLAS

NA ŽUPANIJSKOM SUDU / Pala i 5. optužnica zbog davanja mita i lažnih COVID potvrda: Dvanaestorci prijeti i do 8 godina zatvora

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Okrivljenici se terete da su od rujna do studenoga 2021. preko posrednika zatražili od medicinske sestre Doma zdravlja Zagreb – Zapad da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni

1.12.2023.
15:59
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je u petak, nakon provedene istrage, pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao petu optužnicu zbog davanja mita za izdavanje lažnih potvrda o cijepljenju protiv COVID-a kojom je obuhvaćeno 12 okrivljenika.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je optužnicom obuhvaćeno 11 hrvatskih državljana i jedna državljanka Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljenici se terete da su od rujna do studenoga 2021. preko posrednika zatražili od medicinske sestre Doma zdravlja Zagreb – Zapad da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni.

Image
JOŠ JEDNA /

Nova optužnica, ali isti Dom zdravlja: 'Palo' 14 Hrvata, sestri plaćali po 100 eura za lažne COVID potvrde

Image
JOŠ JEDNA /

Nova optužnica, ali isti Dom zdravlja: 'Palo' 14 Hrvata, sestri plaćali po 100 eura za lažne COVID potvrde

Nakon toga je posrednik medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika i najmanje 100 eura koje je prethodno pribavio od njih, a medicinska sestra je zatim u informacijski sustav neosnovano upisala da su okrivljenici cijepljeni, naveo je Uskok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Uskoku ističu da su na temelju tih upisa okrivljenici potom neosnovano ishodili EU digitalne COVID potvrde.

Tužiteljstvo je u rujnu prošle godine zbog davanja mita za neistinit upis cijepljenja za covid pokrenulo istragu protiv ukupno 243 osobe, a među osumnjičenima se našao i niz osoba iz javnog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom studenoga Uskok je dovršio istragu i podigao optužnicu protiv prve skupine od 14 okrivljenika, dok je prošlog tjedna optužio dvije skupine od po deset osumnjičenih za podmićivanje zbog lažnih potvrda o cijepljenju protiv COVID-a. U ponedjeljak je podignuta i četvrta kojom je također obuhvaćeno 14 optuženika.

Za podmićivanje službene ili odgovorne osobe da unutar ili izvan granica svoje ovlasti obavi službenu ili drugu radnju koju ne bi smjela obaviti zakon predviđa zatvorsku kaznu od jedne do osam godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dekanić nakon podizanja USKOK-ove optužnice: 'Ne namjeravam dati ostavku na mjesto župana'

Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Nakon Telegramovih otkrića i upada policije u Ministarstvo kulture, suradnik Nine Obuljen smijenjen s jedne od važnih funkcija