OVOG LJETA OSTAJEMO BEZ JEDNIH OD NAJBOLJIH POSJETITELJA JADRANA? Otkazuju rezervacije: / 'Žao mi je, vratite mi novac...'

Image

Pandemija koronavirusa je puno toga poremetila pa će čini se Skandinavci ljeto provesti kod kuće i 'ostati doma'

3.6.2020.
11:22
VOYO logo

Gosti iz Skandinavije su tradicionalno jedni od najboljih posjetitelja Jadrana te u velikom broju ljeti dolaze i uživaju u Hrvatskoj. No, pandemija koronavirusa je puno toga poremetila pa će čini se Skandinavci ljeto provesti kod kuće i "ostati doma".

Kako prenosi Dubrovački dnevnik, Danska je objavila kako će 15. lipnja otvoriti svoje granice za državljane Njemačke, Islanda i Norveške dok je mogućnost ulaska drugih državljana EU-a na svoj teritorij odgodila do kraja ljeta. Isto vrijedi i za stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva. Njemački, islandski i norveški turisti će morati za ulazak u Dansku pokazati potvrdu smještaja, hotelsku ili kamp rezervaciju za najmanje šest uzastopnih noćenja. Što se tiče Kopenhagena, ondje će noćenje turistima biti zabranjeno, ali će dansku metropolu moći posjetiti tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DUBROVNIK U TEŠKOM PROBLEMU: /

Do kolovoza nema kruzera, a ključne zračne linije su otkazane. Ipak, postoji tračak nade...

Image
DUBROVNIK U TEŠKOM PROBLEMU: /

Do kolovoza nema kruzera, a ključne zračne linije su otkazane. Ipak, postoji tračak nade...

Danci otkazuju ljetovanje u Hrvatskoj: 'Žao mi je zbog otkazivanja bukinga, vratite mi novac'

Testiranje na koronavirus ponudit će se turistima koji žele ući u Dansku, a ta država za sada ostaje zatvorena za Fince i Šveđane, s kojima će biti sklopljen sporazum prije nego s ostalim europskim zemljama. Od 15. lipnja državljani Danske moći će putovati u Norvešku, Njemačku i Island. S druge strane, tim istim turistima se savjetuje da ne putuju u druge zemlje ako ta putovanja nisu neophodna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Croatia airlines najavio je zrakoplovnu liniju početkom lipnja prema Kopenhagenu i to do 7. lipnja sa četiri leta tjedno. Nakon tog datuma, letovi će biti svakodnevni. Za Kopenhagen iz Zagreba se polijeće svaki dan u jutarnjim satima, dok je polazak iz Danske za Hrvatsku u 11.20 sati.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, Danci otkazuju svoje dolaske. Novinarska ekipa vidjela je prepisku između jedne dubrovačke agencije i Danca koji se ispričao za otkazivanje bukinga i tražio povrat novca jer je "vlada spriječila putovanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo