ISKUSNI PROFESIONALCI / Ovo su piloti koji su se danas katapultirali iz MIG-a: Oba su locirana već u prvom satu potrage

Image
Foto: Pixsell

Oba pilota su locirana u prvom satu potrage i samo mjesto pada zrakoplova. Ozlijeđeni pilot je evakuiran helikopterom i medicinski zbrinut

6.12.2022.
20:38
Pixsell
VOYO logo

Na mjesto gdje se u utorak nešto prije 14 sati srušio avion MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti prvi su uz pripadnike PU virovitičko-podravske pristigli vatrogasci DVD-a Voćin i ugasili požar na zrakoplovu, a u potrazi za pilotima sudjelovalo i 28 pripadnika HGSS-a.

Prema riječima  zapovjednice Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateje Fras Venus, na teren je izašao 31 vatrogasac s pet vatrogasnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili su to članovi K-9 timova i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Voćina, Slatine i Čačinaca te Javne vatrogasne postrojbe iz Slatine. Češljali smo teren na iznimno nepristupačnom terenu do kojeg se isključivo moglo stići kamionom i pješice. Jednog pilota pronašli službenici interventne policije i jedan mještanin, a vatrogasci su ga prevezli i dovezli do posade helikoptera ”, izjavila je zapovjednica Fras Venus.

U potrazi za pilotima sudjelovalo i 28 pripadnika HGSS-a s bespilotnom letjelicom i devet interventnih vozila, jednim zapovjednim vozilom i jednim potražnim timom s psom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilot medicinski zbrinut

"Oba pilota su locirana u prvom satu potrage i samo mjesto pada zrakoplova. Ozlijeđeni pilot je evakuiran helikopterom i medicinski zbrinut. U dolasku je bilo još 95 pripadnika HGSS-a, 11 bespilotnih letjelica koje imaju sposobnost traganja po mraku i četiri potražna psa, a u pripravnosti su bile sve ostale stanice“, izjavio je voditelj potrage Zvonimir Miler.

Na teren su bili članovi HGSS stanica Orahovica, Požega, Bjelovar i Orahovica, a u dolasku stanice Zagreb, Zlatar Bistrica, Varaždin, Čakovec, Novska, Slavonski Brod, Vinkovci i Osijek. Potraga je okončana u 16:25, nakon što su oba pilota evakuirana, a postupanje s ostacima zrakoplova preuzeo je MORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list doznaje da su piloti koji su se uspješno katapultirali iz MiG-a prije nego što se on srušio pukovnik Zvonimir Milatović i bojnik Ivan Lukan

Image
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Zvonimir Milatović

Oba pilota veoma su iskusni te su se do sada već iskazali u neuobičajenim situacijama u kojima su se našli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Filip Kos / Pixsell

Ivan Lukan

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo