milanović komentirao štrajk / 'Ovo što rade prosvjetari je besmisleno, neki su navikli tako funkcionirati sa Sanaderom i Kosor, ali sa mnom ne ide'

Premijer Milanović kaže da će za učitelje i nastavnike biti razumijevanja i vremena, ali da je ova vrsta pokušaja ucjene komična

25.9.2015.
12:58
VOYO logo

Predsjednik Vlade Zoran Milanović, komentirajući u petak započeti štrajk prosvjetara, izjavio je kako je "molio da se to ne radi jer je besmisleno", te da je ova vrsta pokušaja ucjene komična.

U osnovnim, srednjim i visokim školama, fakultetima i znanstvenim institucijama u petak ujutro počeo je štrajk koji su četiri sindikata obrazovanja i znanosti organizirali tražeći povećanje plaća zaposlenika za četiri posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IĆI U ŠKOLU ILI NE? /

Počeo štrajk prosvjetara: ravnatelji su dužni, sukladno mogućnostima, organizirati nastavu

Image
IĆI U ŠKOLU ILI NE? /

Počeo štrajk prosvjetara: ravnatelji su dužni, sukladno mogućnostima, organizirati nastavu

Neki su navikli tako funkcionirati sa Sanaderom i Jadrankom Kosor, sa mnom ne ide, rekao je Milanović nakon obilaska novog dječjeg vrtića u Omišlju na Krku, odgovarajući na pitanja o štrajku i funkcioniranju države.

Naveo je da je u početku pregovaranja sa sindikatima obrazovanja i znanosti za pregovarače postavio vrlo umjerene ljude, poput Miranda Mrsića i Nevena Mimicu, a ne, kako je rekao "galamdžije poput Šukera i sličnih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dodao je, funkcioniralo je, pa nije, u jako teškoj ekonomskoj situaciji koja je sada bolja.

Prihvaćam da treba razgovarati, ali nakon izbora i drago mi je da me vide kao budućeg premijera, jer sve ovo ponašanje ukazuje na to da računaju sa mnom za stalno. Sad ne možemo razgovarati jer nemamo instrumenata, ali nakon izbora sjedamo za stol i utvrdit ćemo što se može, pod uvjetom da Hrvatska nastavi rasti, izjavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za učitelje i nastavnike će biti razumijevanja i vremena, ali ova vrsta pokušaja ucjene je komična, a najviše stradaju roditelji, dodao je.

Ocijenio je da će štrajk prosvjetara revoltirati građane jer je potpuno promašen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja i da hoću ne mogu ništa, djeca neka dođu u školu, poručio je Milanović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo