razgovori još u tijeku /

Ovo se čekalo 25 godina: Zagreb bi uskoro mogao dobiti izravnu zračnu liniju s New Yorkom

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Zadnji je put Zagreb bio izravnim letovima povezan s New Yorkom prije 25 godina. U našoj regiji trenutačno samo Beograd ima izravnu zračnu liniju sa SAD-om

6.11.2016.
21:09
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Ako se uspješno okončaju razgovori Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) i jedne aviokompanije koji su u tijeku, Zagreb bi uskoro mogao dobiti izravnu zračnu liniju s New Yorkom.

U MZLZ-u su za Večernji potvrdili da razgovaraju o uvođenju izravnih letova između hrvatske metropole i Velike Jabuke, no zbog povjerljivosti razgovora i poštivanja poslovne etike ne mogu dati više informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zrakoplovnim krugovima se pak spominje da bi izravni letovi između Zagreba i New Yorka bili sezonskog karaktera te da bi startali u ljeto 2017., a operator bi bila jedna europska aviokompanija.

Zadnji je put Zagreb bio izravnim letovima povezan s New Yorkom prije 25 godina. U našoj regiji trenutačno samo Beograd ima izravnu zračnu liniju sa SAD-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska aviokompanija Air Serbia u lipnju ove godine uvela je izravne letove Beograd – New York, i to pet puta tjedno. Iako su iz Air Serbije stizale informacije o odličnoj popunjenosti letova te se raspored planirao zadržati i zimi, ipak su stigle vijesti da će za zimskog reda letenja srezati broj letova na tri puta tjedno.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo