OVI GRAFIKONI NAJBOLJE OPISUJU LJETO U TRAVNJU: / Temperature su primjerenije onima na kraju lipnja, a evo što donose sljedeći dani

Image
Foto: Pixsell, DHMZ

Iznaprosječne temperature nastavit će se i idućih dana.

24.4.2018.
7:23
Pixsell, DHMZ
VOYO logo

Iza nas je još jedan ljetni dan s temperaturama zraka do 30°C. Prema podacima DHMZ-a, najtoplije je bilo u Karlovcu sa 29,9°C, Sisku 29,6°C i Slavonskom Brodu 29,5°C.

U Ogulinu je izmjereno 28,9°C, što je najviša temperatura u travnju otkad se obavljaju mjerenja. Prethodna najviša travnjska temperatura iznosila je 28,1°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ostatku unutrašnjosti najviše su se temperature kretale od 25 do 29°C, na Jadranu od 20 do 25°C. Hladnije je primjerice bilo na Komiži i Hvaru s 20°C, nego na vrhu Sljemena gdje su izmjerena 22°C.

Temperature koje trenutačno vladaju nisu primjerene ovom dijelu godine, pokazuju statistički podaci, a prenosi Neverin.hr. Usporedba trenutačnih temperatura zraka u Hrvatskoj s prosječnim temperaturama od 1961. do 1990. pokazuju velika odstupanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature ovih dana primjerenije su onima koje mjerimo sredinom ili potkraj lipnja.

Image
Foto: DHMZ
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Iznadprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine nastavit će se i sljedećih dana, no bit će i mjestimičnih pljuskova. Sutra će biti djelomice sunčano, a u Dalmaciji pretežno sunčano. Na kopnu i sjevernom Jadranu povremeno uz više oblaka može pasti malo kiše ili pokoji pljusak s grmljavinom, ponajprije u gorskoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Istri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar slab do umjeren, na kopnu sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, ponegdje u Lici malo niža, a na Jadranu od 11 do 16. Najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C, prognoziraju meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U srijedu će na kopnu biti većinom sunčano, ujutro ponegdje uz mogućnost magle. I dalje će biti toplije od prosjeka, premda će u utorak i osobito petak temperatura biti niža, uz sjeverni vjetar. Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i toplo, osobito u Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo nestabilnije bit će u utorak i četvrtak na sjevernom dijelu, moguće i uz malo kiše ili lokalni pljusak, a od petka i u Dalmaciji, javljaju meteorolozi HRT-a.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo