gastronomski biznis /

Ove ljude iz Japana su Dubrovčani izvarali, a oni su im dali još jednu šansu i ugodno se iznenadili

Image
Foto: Hrvoje Batinić

Ne morate biti stranac kako biste na sebi osjetili onu pravu poznatu dubrovačku izreku 'sa svakim fino, ni s kim iskreno', jednostavno vam je dovoljno shvatiti da se u životu sami za sebe morate izboriti, a da je u međuvremenu pomoć drugoga ravna dobitku na Eurojackpotu.

4.3.2016.
13:38
Hrvoje Batinić
VOYO logo

Eri Tsugawa i Yoshihiro Yamaguchi na svojoj su koži osjetili gornje teze, ali su se uvjerili i magistrirali, prije Milijana Brkića, kako opstati na brdovitom Balkanu.

Nismo ih pitali kako su se osjećali, i nećemo jer nas je sram, kada su krajem 2011. godine otvorili tvrtku koja je trebala biti nositeljica restorana Shizuku. Cijelu 2012. godinu su izgubili tražeći poslovni prostor gdje svoje znanje i vještine mogu iskoristiti. Željeli su stvoriti biznis od kojeg mogu živjeti ujedno otvarajući gastronomske horizonte za Dubrovčane i njihove goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda je došao dan kada su pronašli prostor koji im se uklapao u planove. Jedna žena je bila takozvana vlasnica navedenog objekta te je s njima potpisala i ugovor o najmu, a oni su joj plaćali najam, ušli u prostor i već počeli raditi preinake kako bi se objekt proširio i na krov tog objekta.

Ljudi koji su došli iz daleke Azije nisu ni sami mogli očekivati kako će u jednom Dubrovniku, radi kojeg su došli ovdje i za kojeg su čuli samo hvale, ući gotovo pa u dužničko ropstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak pročitajte na Dubrovačkidnevnik.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo