Eri Tsugawa i Yoshihiro Yamaguchi na svojoj su koži osjetili gornje teze, ali su se uvjerili i magistrirali, prije Milijana Brkića, kako opstati na brdovitom Balkanu.
Nismo ih pitali kako su se osjećali, i nećemo jer nas je sram, kada su krajem 2011. godine otvorili tvrtku koja je trebala biti nositeljica restorana Shizuku. Cijelu 2012. godinu su izgubili tražeći poslovni prostor gdje svoje znanje i vještine mogu iskoristiti. Željeli su stvoriti biznis od kojeg mogu živjeti ujedno otvarajući gastronomske horizonte za Dubrovčane i njihove goste.
I onda je došao dan kada su pronašli prostor koji im se uklapao u planove. Jedna žena je bila takozvana vlasnica navedenog objekta te je s njima potpisala i ugovor o najmu, a oni su joj plaćali najam, ušli u prostor i već počeli raditi preinake kako bi se objekt proširio i na krov tog objekta.
Ljudi koji su došli iz daleke Azije nisu ni sami mogli očekivati kako će u jednom Dubrovniku, radi kojeg su došli ovdje i za kojeg su čuli samo hvale, ući gotovo pa u dužničko ropstvo.
Ostatak pročitajte na Dubrovačkidnevnik.hr.