piše nikola vikić-topić / Ovako hladni dani spadaju u domenu rijetkih i opasnih vremenskih događaja, a vrhunac tek stiže

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Osjet temperature na Jadranu danas je -20 Celzijevih stupnjeva, a u unutrašnjosti zemlje oko -15. Međutim, zabrinjavajuće je da vrhunac hladnoće tek stiže

6.1.2017.
13:14
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Iako neki kažu - "Zima je, normalno da je hladno" – ipak ovako hladni dani spadaju u domenu rijetkih i opasnih vremenskih događaja. Još kad se uz niske temperature u obzir uzme i jak vjetar, na moru orkanska bura, dolazimo do podataka o iznimnoj hladnoći.

Tako je osjet temperature na Jadranu danas -20 Celzijevih stupnjeva, a u unutrašnjosti zemlje oko -15. Međutim, zabrinjavajuće je da vrhunac hladnoće tek stiže. Naime, temperature će večeras i sutra ujutro biti još niže nego danas. I to znatno niže!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
polarna hladnoća /

Dalmacija okovana ledom, osjet temperature -20: bura puše preko 200 na sat, zatvorene ceste, otoci odsječeni

Image
polarna hladnoća /

Dalmacija okovana ledom, osjet temperature -20: bura puše preko 200 na sat, zatvorene ceste, otoci odsječeni

Na kopnu će se sutra ujutro mjeriti oko -10, a na Jadranu oko -5 Celzijevih stupnjeva. Uz vjetar, koji će biti sličan ili tek malo slabiji nego danas, na kopnu će se činiti kao da je ispod -20, a na Jadranu kao da je ispod gotovo nevjerojatnih -25!

Napomenimo još da će u većini zemlje sutra biti sunčano, no kao što vidimo, bit će to vrlo, vrlo zubato sunce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, večeras i sutra ostanite u kontaktu sa svojim starijim sugrađanima, čuvajte njih i sebe, zaštitite svoje kućne ljubimce i biljke te sve što bi moglo pretrpjeti veću materijalnu štetu.

Vrlo hladno ostaje i u nedjelju, kad će temperatura biti slična, moguće i malo niža nego u subotu, no tad će se zbog slabijeg vjetra činiti znatno manje hladno. Oblaka će u nedjelju biti znatno više, tako da je na kopnu ponovno moguć kratkotrajni, prolazni snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem tjednu temperature rastu, bit će manje hladno nego ovih dana. Ipak, ostaju ispod prosjeka, čak i za ovo doba godine, a ostaje i nestabilno tako da povremeno može biti snijega.

Za pouzdaniju prognozu i sve nove informacije, pratite našu emisiju RTL Vrijeme svaki dan oko 19:15!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo