'NE ŽELIMO BITI ALTERNATIVA' / Ovaj hrvatski grad potpuno mijenja lice: Niče najluksuznija marina na Mediteranu, grade novu željeznicu...

'Najbolji smo u onome u čemu je naša regija najbolja. To je zdravlje, maritimni sektor…', kazala je rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija

30.11.2023.
14:38
VOYO logo

Kako će Rijeka i Kvarner izgledati u budućnosti? Ako je vjerovati obećanjima, do 2030. imat će sasvim novo, bolje lice! Ogromna ulaganja u gospodarstvo i infrastrukturu bit će novi vjetar u leđa, mijenja se turistički smjer, a važnu ulogu imat će i sveučilišna pamet, otkriva Danas.hr.

Turistička vizija Kvarnera je jasna - špica ne može biti samo ljeti. Stoga su u posljednjem desetljeću pred i posezona uvećane za 90 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ŽIVJELA SRBIJA!' /

Širi se urnebesna snimka Elona Muska: 'Bilo je dosta rasprave u posljednje vrijeme jesam li ja Srbin'

Image
'ŽIVJELA SRBIJA!' /

Širi se urnebesna snimka Elona Muska: 'Bilo je dosta rasprave u posljednje vrijeme jesam li ja Srbin'

"Ostvarujemo 40 posto više noćenja upravo u pet zvjezdica, to su u biti 'bolji gosti' te tako s manje gostiju možemo napraviti više novca", kazala je predsjednica turističke udruge Kvarnera Irena Perišić Živadinov.

U srcu Rijeke niče najluksuznija marina na Mediteranu s 230 vezova koja će promijeniti vizuru grada i turističku ponudu Kvarnera učiniti elitnijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodarstvo i infrastruktura

"Govorimo o 130 direktno zaposlenih, plus sve ono što će se vezati uz tu marinu. Govorimo sveukupno o tisuću radnih mjesta", govori predsjednik uprave ACI-ja Kristijan Pavić.

Potencijala je puno. "Posebno bih istaknuo ulogu Kvarnera po pitanju energetike. Već sam spomenuo LNG terminal zbog kojeg Hrvatska postaje energetsko čvorište ovog dijela Europe", kazao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz postojeći kontejnerski terminal, novi koji je izgrađen i počinje s radom za godinu dana, Rijeku stavlja na svjetske karte kontejnerskih luka.

"Mi smo s ovim našim projektima spasili ovaj pravac jer smo otvorili priču, mi ne želimo više biti alternativa", tvrdi ravnatelj lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Siščani pravci Europe! Njihova je škola posebna po tehnologiji. Učenici ne brinu za budućnost: 'Već imamo ponude'

Najskupljom cestom u Hrvatskoj, Riječani odnedavno voze, ali potreba ima još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Oleg Butković govori: "Imat ćemo izgrađen jadransko-jonski koridor, barem u ovom našem dijelu, znači Križići- Žuta lokva. Imat ćemo novu željeznicu kroz Rijeku."

Nema razvoja gospodarstva bez sveučilišta, a riječko broji 17 fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolji smo u onome u čemu je naša regija najbolja. To je zdravlje, maritimni sektor… Sva ta naša ogromna energija u društvenoj znanosti i humanistici koja sve to zajedno treba propitivati", kazala je rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo