NEVJEROJATNE BROJKE / Ova dubrovačka neprofitna udruga bogatija je od Županije i svih njenih općina!

Image
Foto: Lucija Komaić

Društvo prijatelja dubrovačke starine institucija je za koju se vjeruje kako dobro skrbi o našoj baštini, unatoč tome što im je UNESCO u stručnom Izvješću očitao popriličnu bukvicu te ih prozvao zbog toga što baštinu obnavljaju neodgovarajućim materijalima. Što se tiče njihovih financija, izgleda kako o njima skrbe još bolje, zapravo bolje od Dubrovačko – neretvanske županije, svih njenih općina i gradova zajedno.

19.5.2016.
10:42
Lucija Komaić
VOYO logo

Ipak, i tu je 'pala' već jedna kaznena prijava zbog milijun i pol kuna naplaćenih, a neodrađenih radova u projektu rasvjete zidina. Što se tiče ove neprofitne civilne udruge na djelu je nevjerojatna igra brojeva, što je vidljivo iz analize Dubrovačkog dnevnika, koja zapravo mnogo govori.

Ako se njihov financijski plan za ovu godinu ostvari, to Društvo će po broju prodanih ulaznica ostvariti proračun Dubrovačko – neretvanske županije i bit će moćniji od župana – fikusa Nikole Dobroslavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti Dobroslavić, kada svim korisnicima županijskog proračun dodijeli novac, jedva mu ostane dvadesetak milijuna kuna koje on osobno određuje gdje će se potrošiti. Društvo o kojem mi danas pišemo, iz 2014. godine prenijelo je 32 milijuna kuna iz tekuće godine u narednu, a lani dva milijuna više, odnosno 34 milijuna koje nemaju gdje potrošiti, pa ni na baštinu. 

Image

DPDS je bogatiji i od svih hrvatskih općina pa tako i svih koje su na području Dubrovačko – neretvanske županije. S proračunom iz 2014. godine od 100 milijuna kuna DPDS prestiže jednu od najbogatijih hrvatskih općina, Općinu Konavle, koja ima 77,83 milijuna kuna. Proračun DPDS-a znakovito je veći od godišnjih sredstava koja su na raspolaganju Općini Župa dubrovačka, sa 62,74 milijuna kuna. Proračun ove neprofitne udruge je u visini gotovo tri proračuna Grada Korčule i četiri proračuna Grada Metkovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DPDS je izdašniji i od srednjih hrvatskih gradova pa je tako 'jači' i od Omiša, Trogira, Solina, Vodica i Makarske.

Više pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo