OČUVANJE OKOLIŠA / Otvorene prijave za Zeleni pojas

Image
Foto: PR fotografije

S ciljem širenja svijesti o važnosti očuvanja okoliša, INA i u 2017. nastavlja provedbu programa Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte. Program je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti na natječaj otvoren do 21. svibnja u ponoć. U dosadašnje tri godine INA je pomogla realizaciju 49 projekata te ih sufinancirala s ukupno gotovo milijun kuna.

25.4.2017.
9:25
PR fotografije
VOYO logo

Zeleni pojas okupljenima je predstavila Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija u Ini: „Sustavno upravljanje zaštitom okoliša sastavni je dio Inine poslovne politike, kao i suradnja sa zajednicama u kojima poslujemo – Zeleni pojas spaja te dvije odrednice na najbolji mogući način. Sve veći broj prijava koji bilježimo iz godine u godinu pokazuje da mnogi misle zeleno te da uz našu financijsku pomoć i uz pomoć Ininog Kluba volontera možemo zajedno realizirati uistinu izvrsne projekte.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Četvrtu godinu zaredom INA pomaže u očuvanju okoliša i prirode
  • Prijave traju do 21. svibnja u ponoć te se odvijaju online:www.ina.hr/zelenipojas
  • Nagrađen najbolji projekt u dosadašnja tri izdanja natječaja

Predsjednik društva Ivan Kos zahvalio je Ini što je prepoznala i podržala projekt: „INA i Inini volonteri pridružili su se našim projektnim partnerima, Općini Pitomača i TZ općine Pitomača, te smo zajednički realizirali projekt. Hvala Ini što kroz Zeleni pojas pomaže malim udrugama u njihovim nastojanjima da očuvaju prirodu i štite okoliš, veselimo se sljedećem druženju u prirodi.“Na predstavljanju ovogodišnjeg natječaja, održanom pod voditeljskom palicom Andree Andrassy, svečano je dodijeljena nagrada projektu „Čista Drava je prava“ koji je interna komisija proglasila najboljim dosad, a proveden je u sklopu natječaja 2015. godine. U sklopu projekta uređeno je izletište uz rijeku Dravu koje se nalazi u Regionalnom parku Mura-Drava, a ujedno je provedena jubilarna stota akcija Ininog kluba volontera. Osim INA kartice u vrijednosti od pet tisuća kuna, Rekreacijskom društvu Zeleno srce Pitomača uručena je i skulptura koju je pod vodstvom mentora prof. Milana Vučića dizajnirala Anastasiia Lunko, maturantica Srednje škole za primijenjenu umjetnost iz Zagreba s kojom je INA uspostavila suradnju na projektu.

Odluku o odabiru projekata u sklopu Zelenog pojasa 2017. donijet će stručna šesteročlana komisija u sastavu Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, prof. dr. sc. Maja Fredotović, dekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu, prof. dr. sc. Vlasta Ćosović, redovita profesorica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Stipe Božić, Hrvatska gorska služba spašavanja, Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija u Ini i Angelika Brnada, direktorica Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša u Ini, dok će jedan projekt, kao i prošle godine, odabrati Inini fanovi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Stipe Božić član je komisije od prve godine projekta: „Uistinu me veseli sudjelovati u odabiru projekata za Inin Zeleni pojas, mada iz godine u godinu komisija ima sve teži zadatak jer ne samo da pristiže sve veći broj prijava, nego su i sve kvalitetnije. Dajemo sve od sebe kako bismo odabrali najbolje jer okoliš moramo čuvati za buduće generacije, stoga pozivam sve da se i ove godine prijave na natječaj.“

Svi detalji o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji, kao i projektima odabranima na dosadašnjim izdanjima Zelenog pojasa, dostupni su na stranici www.ina.hr/zelenipojas putem koje se odvijaju i prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo