veliki umjetnik /

Otvorena Kuća umjetnosti Arsen, Gabi Novak: 'On je stalno tu. Uvijek se negdje spomene Arsena'

Arsenova kuća je velika dvorana s 300 stajaćih i 150 sjedećih mjesta

2.6.2021.
22:57
VOYO logo

Neprežaljeni Arsen Dedić uvijek je pisao, pjevao, isticao ljubav prema svom rodnom Šibeniku, a večeras je svečano otvorena Kuća umjetnosti Arsen u nekadašnjem legendarnom šibenskom kinu Odeon. Arsenova kuća je velika dvorana s 300 stajaćih i 150 sjedećih mjesta, koja se prema potrebi transformira za sve vrste izvedbi na pozornici. Večeras su u njoj nastupili i njegova Gabi i sin Matija Dedić

Šibenčani su jako vezani za taj prostor, ovdje je prije 62 godine otvoreno kino 20 April, nakon toga ovdje je bilo kultno kino Odeon koje je zatvoreno prije 22 godine. Posljednjih 10 godina ovdje je trajedna 16 milijuna kuna koja je na kraju rezultirala jednom vrhunskom, modernom multifunkcionalnom dvoranom. Ta dvorana sada nosi ime "Kuća umjetnosti Arsen" po Arsenu Dediću, poznatom i proslavljenom hrvatskom kantautoru koji se uvijek rado vraćao svom Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje je večeras održan koncert Matije Dedića, jedan kratki koncert koji je započeo sa Moderato Cantabile a završio je s pjesmom Vraćam se za jedan uski krug uzvanika, svega petnaestak i svu silu medija koji su to popratili. Za više ljudi nije bilo mjesta zbog epidemioloških razloga.

Image

U Šibeniku svečano otvorena Kuća umjetnosti Arsen

Image

U Šibeniku svečano otvorena Kuća umjetnosti Arsen

Evo što su kazali Arsenovi Gabi i Matija netom prije početka samog koncerta. 

''Toliko savršeno će biti funkcionalno da nemam riječi. Ja sam toliko uzbuđena da ne mogu govoriti. To je jednostavno čudesno. On je stalno tu. Nema osobe koja je u pojavnosti, na televiziji. Uvijek se negdje spomene Arsena, uvijek neka poštapalica, nekakav doživljaj. Užasno je prisutan i meni je tako žao kad si mislim šteta moj Arsene da ti ne vidiš što si dobio'', rekla je Gabi Novak.

''Jučer kada sam došao ovdje ostao sam paf, zvuk je odličan. Ja zbilja nemam riječi. To je ono,. što kažu svjetski, a naše. Sada smo u hotelu, ali Šibenik je posebna priča. To je moje djetinjstvo, rudimenti cijele obitelji . I uvijek govorim i svojoj Lu da moraju sačuvati to što smo sačuvali i mi. Dolaziti ljeti'', kazao je Matija Dedić.

Na klaviru iz stare šibenske Gradske vijećnice Matija Dedić će svirati i sutra kada će u nastupu pratiti majku Gabi Novak. Nakon toga ovaj prostor će biti otvoren umjetnicima svih profila. U prostoru će uz glazbenike moći nastupati književnici, filmaši i umjetnici u cabaretu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo