PROCURILA INFORMACIJA /

Otkriven najizgledniji šef Agrokora: tvrtku preuzima Branimir Bricelj

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bricelj je donedavno radio u tvrtki Lamda Partners iz Velike Britanije koja je uložila 100 milijuna eura na području jugoistočne Europe

9.4.2017.
20:48
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Najizgledniji kandidat za povjerenika u Agrokoru je Branimir Bricelj, doznaje N1 iz izvora bliskih pregovorima o novom povjereniku. Bricelj je, naime, bivši direktor za razvoj u Plivi, a zatim međunarodni financijski menadžer u nekoliko svjetskih kompanija. 

Na mjesto povjerenika dolazi sa partnerske pozicije prilično nepoznate tvrtke Altera Corporate Finance osnovane u Zagrebu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog 9. Bricelj je donedavno radio u tvrtki Lamda Partners iz Velike Britanije koja je uložila 100 milijuna eura na području jugoistočne Europe, a tada je služio kao COO za Alapis, najveću grčku farmaceutsku kompaniju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je također radio kao potpredsjednik korporativnog razvoja za Dava Pharmaceuticals, privatnu faramceutsku tvrtku iz SAD-a. Od 2003. do 2006. bio je voditelj korporativnog razvoja u Plivi. Prije dolaska u Plivu, Bricelj je radio s Lazard Londonom tvrtkom za savjetovanje klijenata poput ENI, Interbrew, BP i MOL-a, piše N1.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Orešković: 'Posao povjerenika u Agrokoru bio bi mi izazov. Čuo sam šuškanja, ali nitko me nije službeno zvao'

>> RTL doznaje: među imenima za povjerenika nalazi se i Berislav Gašo

Tijekom današnjeg dana su se među imenima za izvanrednog povjerenika spominjali Ante Ramljak, Berislav Gašo, pa čak i bivši premijer Tihomir Orešković koji je RTL-ovom reporteru Ivanu Skorinu rekao: "Nitko me nije kontaktirao u vezi toga, ali putem određenih diplomatskih krugova čuo sam da se spominje i moje ime".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo