DEBAKL U OLIMPIJSKOJ GODINI / Otkrivamo veliku nelogičnost u Vladinoj reformi spajanja i pripajanja 12 državnih agencija

U Vladinoj reformi spajanja i pripajanja 12 državnih Agencija, kojom će uštedjeti svega pet milijuna kuna, jedan potez čini se sasvim nelogičan

2.5.2016.
18:51
VOYO logo

Nogometaš Arijan Ademi, vaterpolist Nikša Dobud ili atletičarka Lisa Nemec. Ovo su samo neki od 8 slučajeva u kojima Zavod ove godine otkrio slučajeve dopinga i nekima od njih zatvorio vrata Olimpijskih igara.

Ravnatelj je šokiran činjenicom da Vlada ustanovu koju vodi, a za koju kaže da je etablirana u svijetu, želi pripojiti Zavodu za javno zdravstvo. Tvrdi da će to imati negativne posljedice na međunarodni ugled hrvatskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapravo čudi kada u ovoj olimpijskoj godini dolazi do takvih rošada i takvih premještanja koje bi sasvim sigurno izazvale takve poremećaje. Puno je tih sportaša koji su uhvaćeni u prijestupu i kada bi došlo do tih poremećaja svijet bi nas smatrao prljavim sportašima", kaže ravnatelj zavoda za tosikologiju i antidoping Zdravko Lovrić.

Ministar sporta danas nije htio odgovarati zašto Vlada vuče ovakav potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno čak 187 Agencija, zavoda ili fondova koliko ih postoji Vlada želi 12 agencija pripojiti nekim drugim institucijama. Ušteda bi bila oko pet milijuna kuna, što oporba smatra beznačajnim iznosom.

"Raditi toliko pompe za pet milijuna kuna, a zapravo to je spajanje agencija, što znači samo manji broj pravnih osoba, jer će svi ti ljudi i ti poslovi ostati i dalje i pitanje je hoće li se uštedjeti pet milijuna kuna na tom poslu", skeptičan je SDP-ov Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno tu je i mnogo agencija neobičnih imena i smisla postojanja. Agencija za opremu pod tlakom se tako pripaja opet agenciji istog imena Oprema pod tlakom samo ovaj put kao trgovačko društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo