'pjevač mrzitelj' / Otkazan Thompsonov koncert u Berlinu jer 'slavi fašizam'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Odluci o otkazivanju nastupa u berlinskom C-Hallu su pridonijeli pritisci na internetu gdje su najavljivani prosvjedi protiv 'pjevača mrzitelja koji zagovara hrvatski fašizam'.

24.4.2014.
14:41
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Otkazan je koncert Marka Perkovića Thompsona koji je bio najavljen za 26. travnja u Berlinu. Naime, kako prenosi berlinski Der Tagessspiegel, uprava koncertne dvorane C-Hall (poznatija kao Columbiahalle) jednostrano je otkazala najam dvorane.

Prema pisanju Večernjeg lista, u već navedenoj dvorani Thompson je već nastupao, a ovaj put je njegov koncert otkazan usljed pritisaka s različitih strana. Na brojnim forumima su najavljivani prosvjedi protiv pjevača 'mrzitelja' koji 'slavi hrvatski fašizam'.

Organizatori koncerta su angažirali odvjetnike kako bi osporili odluku, a istovremeno traže i neku drugu dvoranu za nastup. Naveli su da Thompson nema veze s fašizmom te da su i sami bili izloženi medijskom pritisku da se koncert ne održi u Berlinu.

Njemački mediji su se još u ožujku raspisali o tome što se krije iza stihova Marka Perkovića Thompsona te su se pitali hoće li Berlin ugostiti fašista krajem travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo