Županijski sud /

Osveta jer mu nije zaposlio sina: 'Ubio sam staru komunjaru'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Turudića se tereti da je 10. studenog 2016. s više hitaca ubio Đorđija Burića u njegovom stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Motiv ubojstva navodno je osveta, jer Burićev sin nije zaposlio Turudićevog sina

5.10.2017.
17:15
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nisam kriv, rekao je Vlado Turudić (55) optužen za ubojstvo Đorđija Burića (85) nakon što su ga na Županijski sud u Zagrebu doveli iz zatvorske bolnice, javlja 24sata

Turudića se tereti da je 10. studenog 2016. s više hitaca ubio Đorđija Burića u njegovom stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Motiv ubojstva navodno je osveta, jer Burićev sin nije zaposlio Turudićevog sina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turudić je, inače bivši čelnik A-HSP-a, tijekom istrage navodno priznao ubojstvo rekavši istražiteljima "ubio sam staru komunjaru". Pištolj je nakon ubojstva bacio u rijeku Krapinu i on nije pronađen. 

"Žao mi je što ne mogu svjedočiti, jer sam psihički slaba. Gospođo sutkinja, Vlado je strašno bolestan i njemu nije mjesto u zatvoru već u bolnici", rekla je Turudićeva supruga Dinka iskoristivši zakonsku blagodat da ne svjedoči u postupku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sin ubijenoga, Branko Burić, rekao je kako je Dinku Turudić upoznao prije desetak godina kad je ostala bez posla. Tada je njegovu suprugu pitala ima li potrebe ze čišćenjem, jer je dobila otkaz, a suprug joj je nezaposleni branitelj. Nakon otga je počela raditi kod njih, a povremeno je čistila i kuću njegova oca u Nazorovoj. 

"Kad je tvrtka raspisala natječaj za skladištara nazvala me Dinka i pitala mogu li zaposliti njezina sina. Rekao sam joj da pošalje ponudu na natječaj i da se javi. Ona mi je tada prvi put, iako smo se poznavali godinama, rekla kako Ivan malo slabije čuje", svjedočio je Branko Burić.

Ivan je na razgovor za posao došao s ocem, Vladom Turudićem, nakon čega su ih poslali u skladište da vide kako se Ivan snalazi. 

"Htio sam mu pomoći. Nitko kod mene nije dobio otkaz, no rad u skladištu je interaktivan. Potrebno je puno komunicirati. Iako mu je tata pomagao, Ivan se nije snalazio i nije se mogao uklopiti i oko 16-17 sati nazvao sam i rekao kako mi je žao", kazao je Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak nakon tog događaja, Dinka Turudić nije se pojavila u njihovoj kući, a nije odgovarala ni na pozive. 

"U podne je poslala ružan SMS. Moj poslovni partner od Turudića je zbog slične situacije, također nije zaposlio Ivana, dobio mail. Na kraju je stajala prijeteća rečenica: "Doći ćeš i ti k.... na red". Moja obitelj nikada od nikoga iz obitelji Turudić nije dobila prijeteće poruke. Nikakvih prijetnji prije ubojstva nije bilo. Ovo je velika tragedija za moju obitelj, a za mog nećaka, koji je našao svog mrtvog djeda, to je trauma", rekao je svjedok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snaha ubijenoga Đorđija Burića, ministrica Marija Pejčinović Burić, neće svjedočiti u postupku. Na klupu za svjedoke neće niti njezin suprug Zoran. On je iskaz dao tijekom istrage i stranke u postupku suglasile su se da se njegov iskaz pročita, piše 24sata

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo