OSTOJIĆ NA SUDU PROTIV GRMOJE: / 'Most je proveo ono što je Karamarko zaželio'

Image
6.7.2016.
15:42
VOYO logo

"Nikola Grmoja je svjesno iznosio iznosio neistine o praćenju Bože Petrova znajući da je riječ o tračevima. Trebalo je nekoga diskreditirati i pripremiti sve za političke smjene u policiji i to je na kraju i realizirano. Ne može se na osnovi tračeva nekoga optuživati za teška kaznena djela jer optužba da sam ja kao ministar naredio nekakvo praćenje jest optužba za teško kazneno djelo", kazao je Ostojić, javlja Večernji list.

Image
PROPALO MIRENJE, GRMOJA SE ODBIO ISPRIČATI OSTOJIĆU: /

'Kaže da se nema za što ispričati. OK, idemo na suđenje za klevetu'

Image
PROPALO MIRENJE, GRMOJA SE ODBIO ISPRIČATI OSTOJIĆU: /

'Kaže da se nema za što ispričati. OK, idemo na suđenje za klevetu'

Grmoja se ne osjeća krivim

Ostojić je kazao kako nikad nije zloupotrijebio svoju funkciju što je potvrdio i USKOK. Grmoja se izjasnio da se ne osjeća krivim za klevetu. Nije još iznio svoju obranu, ali je u sudnici rekao kako je informacije o praćenju Petrova čuo od svog kolege Vitomira Šimića koji je to doznao od vlasnika zaštitarske tvrtke General Security Enimarka Ponjevića, koji mu je rekao kako je u Sabor stigla anonimna predstavka da je bivši načelnik PNUSKOK-a Mario Bertina dao usmeni nalog da se Petrova prati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimljivo je kako su neki imali informacije o sadržaju anonimne predstavke prije nego što je to došlo do Sabora i prije nego što su to pročitali oni koji su to trebali pročitati", kazao je Ostojić.

Osobno se zalagao za izmjenu zakona

Rekao je i kako ga je ta optužba posebno uvrijedila jer se on osobno zalagao za izmjenu zakona kako se ne bi događalo da ravnatelj policije sam izdaje naloge za provođenje policijskih akcija. Naglasio je kako nije bio nadređeni ni Bertini ni tadašnjem načelniku krim-policije Vitomiru Bijeliću. Rekao je i kako je DORH njihov šef koji im daje naloge da nešto naprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je moj cilj bio diskreditirati ljude da budu smijenjeni, kako onda objašnjavate činjenicu da HDZ ministru Vlahi Orepiću zamjera da je štitio vaše ljude", kazao je Grmoja.

"Tomislav Karamarko je više puta javno govorio koga treba smijeniti. Što je Karamarko zaželio, to je Most proveo", odgovorio mu je Ostojić. Na sljedećem ročištu saslušat će se bivši načelnik krim-policije Bijelić, koji je smijenjen nakon provale u zgradu policije u Heinzelovoj, bivši načelnik PNUSKOK-a Bertina i mostovac Šimić, javlja Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo