Sumnjive okolnosti /

Oštećenog mozga i u vegetativnom stanju: što se točno dogodilo američkom studentu u Sjevernoj Koreji?

Image
Foto: Screenshot/Youtube

Američki student pušten je na slobodu iz Sjeverne Koreje, no kući se vratio u stanju kome, u kojem je više od godinu dana.

16.6.2017.
10:38
Screenshot/Youtube
VOYO logo

Američki student Otto Warmbier prije nekoliko je dana pušten na slobodu nakon što su ga u ožujku prošle godine sjevernokorejske vlasti osudile na 15 godina teškog rada, jer je, kako kažu, pokušao ukrasti propagandni znak iz hotela.

Međutim, 22-godišnji student je prije nekoliko dana stigao u SAD u stanju kome, koja navodno traje više od godinu dana. Iako je stabilnog stanja, Warmbier ima oštećenje mozga te ne pokazuje znakove razumijevanja i svjesnosti svoje okoline niti odgovaranja na glasovne zapovjedi, izjavio je Dr. Daniel Kanter, ravnatelj neuroznanstvene jedinice intenzivne njege na Sveučilištu Cincinnati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je njegov otac izjavio kako ne vjeruje u objašnjenje Sjeverne Koreje da je koma rezultat botulizma i tableta za spavanje. Kaže kako nije bilo razloga da Sjeverna Koreja taji zdravstveno stanje njegovog sina te mu ne osigura najbolju medicinsku njegu.  

Fred Warmbier, otac oslobođenog studenta, povratak svog sina karakterizika gorkom-slatkim, zbog činjenice kako je sin stigao doma te je okružen najmilijima, no nažalost, u stanju u kakvom jest. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao kako je njegov sin bio terorizizan i brutalno tretiran tijekom njegovog 17-mjesečnog izdržavanja kazne, a samo dan nakon što je osuđen pao je u komu. Njegovi roditelji tek su prošlog tjedna saznali u kakvom je stanju njihov sin. 

U svom prvom službenom komentaru otkako je Warmbier pušten na slobodu, Sjeverna Koreja je izjavila kako ga je pustila iz humanitarnih razloga. Kazna koju je služio samo je pojačala tenzije između Washingtona i Pyongyanga, u kojem je zatočeno još troje Amerikanaca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo