Ostali bez plaća i božićnica zbog prastarog i plaćenog duga

14.12.2012.
10:19
VOYO logo

Naime, blokirani su računi Tvornice mreža i ambalaža koja zapošljava 63 radnika te tvrtke Bura commerce koja zapošljava 135 radnika. Račun je tvrtkama blokiran na osnovu ovrhe koja je pokrenuta 6. prosinca 2012. godine na Općinskom sudu u Zadru, a koju je pokrenula jedna tvrtka koja je potraživala 2,2 milijuna kuna.

Ovrha je pak pokrenuta na osnovu pravomoćnog rješenja od 2. rujna 2008. godine kojeg je tada izdao Trgovački sud u Zadru. Na osnovu tog rješenja jeveć bila pokrenuta ovrha u studenom 2008. godine, koja je zatim povučena jer je dug u cijelosti podmiren, piše Zadarski list. No, unatoč podmirenom dugu, Općinski sud u Zadru je početkom prosinca ove godine opet potvrdio tu ovrhu, na osnovi koje su sada blokirani računi obiju spomenutih tvrtki, u vlasništvu Darka Eškinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednjih dana obratio sam se brojnim stručnjacima i državnim institucijama, jučer sam bio i u Hrvatskom saboru i svi se slažu da do ovrhe uopće nije trebalo ni smjelo doći. Svi me tješe i tapšu po leđima tvrdeći da sam u pravu, međutim, nitko ne nudi rješenje, nitko ne može poništiti ovrhu, nitko ne može ubrzati rješavanje žalbenog postupka. Novim Ovršnim zakonom protiv rješenja o ovrsi i ovršnog naloga može se samo uložiti žalba o kojoj odlučuje sud i koja ne odgađa provedbu ovrhe. Bez obzira jeste li u krivu ili u pravu", objasnio je Eškinja.

"Redovito isplaćujemo plaće, božićnice ili regrese, sve državna davanja i poreze, nikad dosad nismo bili u blokadi. Ne znam što će radnici u ovoj neimaštini neposredno pred Božić i Novu godinu", još je kazao Eškinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Pakao ovrha

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo