'Ostajem u Saboru. Neka cvjeta 153 cvijeta'

'Ja bez kompleksa i uzbuđenja pratim razvoj političkih događaja, utječem koliko mogu i ne želim ništa špekulirati.

13.2.2011.
18:11
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izjavio je u Splitu da namjerava ostati do kraja mandata u Saboru, bilo kao njegov predsjednik, bilo kao zastupnik te je na novinarska pitanja u vezi s njegovom eventualnom smjenom rekao da su to spekulacije.

"Ja bez kompleksa i uzbuđenja pratim razvoj političkih događaja, utječem koliko mogu i ne želim ništa špekulirati. Kanim, ako Bog da zdravlja, do kraja mandata ostati sjediti u Saboru, bilo na predsjedničkom mjestu, bilo u nekoj klupi", rekao je Bebić novinarima nakon svečane akademije u povodu 100. obljetnice Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri tomu je kazao kako mu je "gotovo svejedno" hoće li u Saboru sjediti za predsjedničkim stolom ili u nekoj od saborskih klupa.

Po Bebićevim riječima, svaki od 153 zastupnika u Saboru, osim što pripada nekoj od stranaka, "istodobno je i posebna individualnost i ima različite poglede i mišljenja". "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je kazao kako u parlamentima postoji izražavanje zastupnika koja su katkad uvredljiva i na granici netolerantnosti, ali da parlamenti i postoje da se čuju različita mišljenja te dodao: "Neka cvjetaju 153 cvijeta".

Objašnjavajući svoju političku poziciju, Bebić je kazao kako jedva čeka da mu prođe mandat i da ode u mirovinu. Kazao je da je već planirao otići u mirovinu, jer je u Saboru već šest mandata, a ima i 47 godina radnog staža. "Ljudi trebaju znati kad se trebaju pomalo povlačiti i prepuštati mjesto drugima", rekao je, uz ostalo, Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako smijeni Bebića HDZ neće puno dobiti, osim da se zadovolje nečije taštine i interesi", komentirali su neki iz HDZ-a koji se protive toj ideji. Smatraju da je tu više riječ o osobnim sukobima.

"Nije lako raditi pod pritiskom, u tim uvjetima voditi sjednice i održavati stabilnu većinu, a Bebić je to uspijevao", kažu sugovornici Jutanjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prozivke koje su Bebiću uputili Šeks i Jarnjak nemaju osnovu , ali je njihov motiv jasan. Jarnjak koji uvijek vodi politiku "ne bih se štel mešat" reagira samo kad je on u pitanju, a sada strahuje da neki krak istrage ne dovede i do njega. Šeks, pak, nikada nije prebolio to što on nije šef Sabora. U zadnje vrijeme je zabrinut i zbog zahtjeva Amnesty Inetrnationala koji, što dokazuju i neki diplomatski razgovori u Zagrebu, radi na tome da se Hrvatskoj uspori pristup u EU", kaže neimenovani oporbenjak.

Vezani članci:

arti-201102100199006 arti-201102120028006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo