Osnivač hit-grupe na Fejsu: Preporodio sam se

Facebook stranica 'Mladi napustimo Hrvatsku' u manje od 24 sata prikupila je više od 12.000 'lajkova' i dodala pokoju boru na čelo onima koji smatraju da mladi trebaju ostati u domovini.

25.9.2012.
11:28
VOYO logo

Da mladi uvelike razmišljaju o odlasku iz Hrvatske u potrazi za boljim uvjetima života potvrđuje i činjenica da je Facebook stranica 'Mladi napustimo Hrvatsku', nakon što je Danas.hr prvi objavio članak o njoj, prikupila više od 12 tisuća 'lajkova'. Riječ je o vremenskom razdoblju manjem od 24 sata.

Komentarima su se javili brojni građani, te je krenula opširna razmjena podataka o uvjetima života u drugim zemljama te o načinima ne koje se dolazi do posla izvan Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim korisnih savjeta javljaju se i protivnici prakse u kojoj mladi 'trbuhom za kruhom' napuštaju domovinu, a jedan od takvih zatražio je da mu se objasni 'zašto bi netko napustio Hrvatsku u nadi da će mu biti puno bolje'?

Upravo smo to, između ostalog, upitali osnivača spomenute stranice Maria (podaci poznati redakciji) koji je završio studij ekonomije u Zagrebu i trenutno se usavršava u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah na početku nam je poručio da ništa od ovoga ne radi zbog samopromocije, nego na ovaj način želi poslati mladima poruku da je sve moguće ako za to postoji volja. Mario smatra da je za zdravo društvo potrebna cirkulacija mladih ljudi svijetom, kako bi ostali u trendu i mogli se razvijati.

'Želim da mladi upiju sve najbolje iz svijeta i vrate se'

''Otišao sam 2008. u Beč na razmjenu na Masterstudij iz ekonomije na godinu dana. Razlog odlaska je bio očit, osjećao sam se skučeno u ovom malom i zatvorenom društvu koje ne vidi dalje od vlastitih granica ili granica bivše nam Jugoslavije. Postavio sam si pitanje nakon završenog studija ekonomije u Zagrebu 2008. je li ovo budućnost koja nam se nudi, moram li živjeti u ovako trulom i nemoralnom društvu gdje je sve izopačeno. Gdje je pošten čovjek nazadan, a prevarant ugledan član našeg društva. Kad sam otišao u Beč, preporodio sam se. Osjećao sam se spojen sa svijetom. Sklopio sam prijateljstva s ljudima sa svih kontinenata i osjećao se sretnim. Moja odiseja me odvela u Njemačku na rad i daljnji studij'', poručio je Mario za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da je iskren cilj Facebook stranice koju je osnovao ''pružiti priliku mladima da odu u svijet i vide kako je lijep, da upiju od njega sve ono dobro i donesu natrag u Hrvatsku''.

''Na mladima svijet ostaje, pa se zbog toga trebamo pripremiti na izazove koji nas očekuju, kako bismo se mogli uspješnije s njima nositi. Ne želim promovirati jednosmjeran put mladih, nego dvosmjeran - da se vrate kući'', zaključio je osnivač Facebook stranice Mladi napustimo Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo