OSJEČANIN ISPRIČAO DETALJE UHIĆENJA U SRBIJI: /

'Sutkinji sam rekao da sam i ja bio na batinskom mostu, svi su problijedili'

Image
Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL
21.8.2016.
21:39
Krunoslav Petric/PIXSELL
VOYO logo

"Dosta dugo držali su me na granici u Bogojevu, nisam znao što se događa i mozak mi je radio sto na sat. Palo mi je na pamet da odglumim da mi nije dobro, već kada su mi stavili lisice na ruke i ugurali me u policijski automobil koji me odvezao u Sombor, počeo sam teško disati. Na sud u Somboru odveli su me na treći kat te me sutkinja upitala je li mi dobro, a ja sam rekao da jest. Nije se složila sa mnom, ali me ipak počela ispitivati, jesam li ja taj i taj, a ja sam joj rekao kako nisam iz Jelisavca. Onda me je poslala na Hitnu pomoć", ispričao je Osječanin.

Image
POČELA NAJAVLJENA UHIĆENJA? /

Srbija na granici uhitila Osječanina zamijenivši ga s braniteljem istog imena!

Image
POČELA NAJAVLJENA UHIĆENJA? /

Srbija na granici uhitila Osječanina zamijenivši ga s braniteljem istog imena!

Završio u Hitnoj

Dodao je da, kada se nakon sat i pol vremena vratio s Hitne, sutkinja više nije bila tako oštra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispitivala me dalje jesam li ja taj i taj, a ja sam govorio da nisam. Zazvonio mi je mobitel i rekla mi je da se javim, što me jako iznenadilo. Koji sudac bi mi rekao da se javim?! No, tada je i njoj zazvonio telefon, pa je poslala mene i odvjetnika, kojeg su mi odredili po službenoj dužnosti, izvan prostorije. Kada nas je pozvala natrag, rekla je da ne zna što da radi sa mnom. Želim li ostati u pritvoru 30 dana ili da mi odredi sigurnosnu mjeru da ne smijem napustiti Sombor. Naravno da sam prihvatio da ostanem na slobodi", priča Hlobik.

Nisam znao kome se obratiti

Veliki problem u ionako kompliciranoj situaciji za Osječanina bio je to što nije znao kome se obratiti i koga pozvati u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti su mi to rekli na granici, niti mi je rekla sutkinja u Somboru, no odvjetnik je spomenuo konzulat pa su krenula zivkanja. Nakon što me sutkinja pustila, prijatelj koji je bio sa mnom i ja otišli smo i šetali se Somborom. Onda sam se čuo s konzulom i otišli smo zajedno ujutro na sud oko 10 sati", priča Osječanin. Kada je došao na somborski Viši sud, već je bilo napisano rješenje da može slobodno otići.

Više neće ići u Srbiju

"Pitao sam sutkinju mogu li što reći i dopustila mi je. Rekao sam joj da sam i ja bio na batinskom mostu. Žena, odvjetnik i konzul su problijedili i oko pola minute je bio tajac. Onda sam se nasmijao i dodao da sam bio na mostu u Batini, ali u nekim drugim okolnostima, pa su se i oni nasmijali i odahnuli", ispričao je 54-godišnjak koji kaže da se nije pretjerano uplašio, no ipak misli da više neće ići u Srbiju, a vjerojatno ni u druge zemlje da ga ne bi opet pogreškom uhitili pa da ne završi u beogradskom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo