žalba vrhovnom sudu /

Osječani koji su u Paragvaju osuđeni zbog posjedovanja kokaina žele dio kazne odslužiti u Hrvatskoj

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Mirko Novaković trebao bi uskoro biti izručen Hrvatskoj, a isti zahtjev podnijet će i Domagoj Tobler. Obojica su osuđeni zbog nošenja droge.

10.7.2017.
10:36
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Prije nešto više od šest godina Mirko Novaković iz Višnjevca uhićen je u jednoj paragvajskoj zračnoj luci zbog posjedovanja kokaina. Sada, nakon dijela odslužene kazne od 18 godina trebao bi biti izručen Hrvatskoj, donosi Glas Slavonije.

Uz Novakovića tada je zbog istog kaznenog djela uhićen i Domagoj Tobler, koji također odslužuje kaznu u Paragvaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon žalbe Vrhovnog sudu te južnoameričke zemlje, koju je uložio Novaković, trebao bi biti izručen Hrvatskoj i ovdje odslužiti dio kazne.

Tobler, pak, još nije podnio zahtjev za izručenje, a razlog tomu je njegovo dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam informaciju da je moj sin maltretiran i trenutno ne kontaktiram s majkom mog Emanuela. Ona mi ne dopušta da vidim dijete, no ja se želim boriti za njega i prebaciti se u Hrvatsku s njim ili bez njega. Nakon toga želim se boriti za Emanuela i, kao i Novaković, odslužiti tu kaznu u Hrvatskoj", poručio je Tobler za Glas Slavonije.

S obzirom da je pred rastavom braka, Tobler želi u Hrvatsku.

"Odlučio sam što prije razgovarati s Ministarstvom vanjskih poslova da mi pomogne. Nadam se da će mi i financijska situacija to dopustiti, a trenutno imam tek 300-tinjak kuna mjesečno koje mi šalje moja obitelj. Taj novac odmah proslijedim sinu, no ja ću se već snaći, samo da ova agonija ovdje završi što prije", kaže Tobler, dodajući da i njega i Novakovića koče financija, a nitko im ne pomaže.

"Nadam se da će bar on uskoro otići, a i ja za njim", zaključuje za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvorska kazna Novakoviću traje do 2029., a uvjetni otpust može zatražiti 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo