Organizatori: Dio medija iskrivljuje sliku

7.8.2010.
23:56
VOYO logo

arti-201008070130006Policija je priopćila da je privela 24-godišnjaka iz Vukovara i 28-godišnjeg muškarca iz Dugopolja koje je identificirala na snimci kao napadače na ekipu Hrvatske radiotelevizije. Protiv 24-godišnjaka će se podići kaznena prijava zbog prijetenje novinarima,a protiv 28-godišnjaka prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Policija je identificirala još tri osobe koje su za proslave u Čavoglavama nosile zabranjena ustaška obilježja. Riječ je o dvojici Ogulinaca (jednome je 39, a drugome 37 godina) te 51-godišnjaku iz Popovače. Protiv njih će biti podnesena prekršajna prijava, priopćila je policija, koja i dalje radi na identifikaciji drugih napadača na novinare i počinitelja drugih kažnjivih radnji tijekom skupa u Čavoglavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snimatelj mi je pokazao srednji prst i rekao da će snimati što želi"

Kako javlja Večernji list, u Vukovaru se 24-godišnji Josip Markanović, koji je jedan od dvojice napadača, sam prijavio policiji.

"Ne želim da policija dolazi kući po mene. Prijavio sam se jer me mediji predstavljaju kao kriminalca, kao da sam nekoga ubio. Za prekršaj sam spreman odgovarati i ne želim se skrivati", rekao je Markanović Večernjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201008060354006Tereti ga se što se unosio u lice snimatelju HTV-a i opsovao mu majku. "Bio sam u bijeloj majici bez ustaških obilježja. Nikada ih ne bih ni stavio na sebe. Upozorili smo ga da nas ne snima, pokazao nam je srednji prst i rekao da će snimati što želi", kaže Markanović.

Mrzitelji Hrvatske

Organizatori proslave Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i 15-godišnjice Oluje u Čavoglavama reagirali su na medijske napise o proslavi u njihovu mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio medija namjerno i zlonamjerno iskrivljuje sliku o ovom događaju, po nalogu određenih centara moći koji žele drugu i drugačiju, odnosno nikakvu Hrvatsku. Zar nije znakovito da u njihovim izvješćima nema ni riječi, ni jedne slike s veličanstvenih događaja poput spektakularnog koncerta kojemu je nazočilo više desetaka tisuća posjetitelja, nema ni jedne slike sa sportskih i drugih događanja u kojim je sudjelovalo na desetke javnih osoba, nema izjave, čak ni izvješća, o nazočnosti dvojice biskupa, mons. Ante Ivasa, šibenskog biskupa, i mons. Mile Bogovića, gospićko-senjskog biskupa, velikog broja svećenika, branitelja, generala i drugih uglednika”, navodi u priopćenju uime organizatora fra Ilija Mikulić.

Svoj iskaz u policiji dali su i napadnuta novinarka Ivana Ramadža i njezin kolega snimatelj Krešimir Morić. Snimatelj HRT-a je rekao da oni neće tužiti niti kazeno prijavljivati napadače iz Čavoglava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novinari HTV-a, za razliku od ostalih, nisu se akreditirali, nisu se obratili organizatoru, nisu tražili izjave, već su odmah zašli po ugostiteljskim objektima na periferiji zbivanja, tražeći nekakve kompromitirajuće momente. Kad ih nisu pronašli, potrudili su se sami isprovocirati unoseći se ljudima u lice kamerom iako su ih ti posjetitelji molili da ih ne snimaju", dodaje u pripćenju fra Ilija Mikulić.

Marko Perković Thompson stalno poziva ljude da na njegove koncerte dolaze samo s kapama i obilježjima hrvatske pobjedničke vojske, dodao je Zdravko Barišić, njegov menadžer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krunoslav Borovac, glasnogovornik ravnateljstva policije, kaže da policija ne razmišlja o kažnjavanju organizatora jer su oni sve radili prema propisima. Prijava i istraga bit će samo protiv pojedinaca koji su narušavali javni red i mir te koji su napali novinare, piše Večernjak.

Prethodni članci:

arti-201008060354006 arti-201008060493006 arti-201008070130006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo