odmiče se od politike /

Orešković ne razmišlja o političkom angažmanu: 'To mi nije ni na kraj pameti'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

'Sebe vidim kao veliku radilicu kojoj nije baš mjesto u protokolu, nego na prvoj liniji obrane', kazala je Orešković

21.2.2018.
9:45
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković za 24sata je objasnila razloge zbog kojih je povukla kandidaturu nakon što je prošlog petka saznala da nema potporu vladajuće većine.

"Prvi rezultat glasovanja pokazao je da se želi promjena na funkciji predsjednice povjerenstva. Prevelika je razlika u glasovima između mene i protukandidatkinje. Tu je sve jasno. Jedini logičan, moralan i dostojanstven potez je taj koji sam napravila bez ogorčenosti i žaljenja. Smatram da profesionalno znanje i pozitivnu energiju trebam usmjeriti na nove projekte", kazala je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje bi li sudjelovala u ponovljenom natječaju za izbor predsjednice povjerenstva, Orešković je rekla da je "svoje povjerenstvu za sada dala". Smatra kako će novoj predsjednici povjerenstva, s obzirom na političku situaciju, biti nepotrebno teže te da joj politika u samom startu zabila nož u leđa. 

"Želja da se pruži mogućnost da se na čelu institucije dokaže netko drugi ne vidim zašto bi bilo sporno. Ovdje nije pitanje može li se Nataša Novaković dokazati kao bolji kandidat, čak i ne vidim razloga zašto to ne bi mogla. Osnovni problem u tome što politika proteklih deset godina nema jasnu sliku što želi od ovoga tijela, a onda je način kadroviranja samo posljedica toga", kazala je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne isključuje mogućnost da se jednog dana javi na neki javni natječaj za dužnost koja je vezana uz odvjetništo, a na pitanje o mogućem političkom angažmanu, Orešković tvrdi joj to ovog trenutka nije ni na kraj pameti. "Sebe vidim kao veliku radilicu kojoj nije baš mjesto u protokolu, nego na prvoj liniji obrane", kazala je Orešković za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo