OREŠČANIN ODGOVORIO NA ĆORIĆEVU BAHATU IZJAVU PA UPOZORIO: / 'Čuli smo da Vlada nakon izbora neće produljivati potpore'

Image
Foto: Pixsell

'Vjerujem da je zaslijepljen mržnjom koju osjeća prema meni i UGP-u. Meni je njega žao', rekao je Oreščanin komentiravši Ćorića

5.5.2021.
20:38
Pixsell
VOYO logo

Zahtjeve poduzetnika iz udruge Glas poduzetnika ministar gospodarstva Tomislav Ćorić danas je nazvao budalaštinama. Naime, oni su tražili otvaranje gospodarstva. Točnije, žele da se svima kojima je rad ograničen ili onemogućen, isti ponovno omogući. Traže dozvolu za sajmove, vjenčanja, evente od 15. svibnja. Također su odaslali i zahtjev da restorani i kafići rade i u zatvorenom.

Dražen Oreščanin iz UGP-a komentirao je tu izjavu. "To je bilo upućeno Božinoviću i on već sutra ima sastanak s predstavnicima industirije vjenčanja i cateringom. Ne znam zašto je Ćorić išta o tome govorio, to nije bilo pitanje upućeno njemu. Vjerujem da je zaslijepljen mržnjom koju osjeća prema meni i UGP-u. Meni je njega žao. On ne shvaća da je državni činovnik koji je na usluzi građana, poduzetnicima. Nema kućni odgoj i temeljnu kulturu javnog komuniciranja. Savjetovao bih i njemu i Plenkoviću da mu uplati neki tečaj", kazao je Oreščanin za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čuli smo da Vlada neće produljivati mjere nakon izbora'

"Dokazana je sezonalnost virusa. Činjenica je da brojevi padaju", dodao je.

Oreščanin kaže kako su načuli da potpore neće biti produljene. "Vjerujemo i koliko smo čuli, da te potpore neće biti produljivane. Koliko sam shvatio, iako nisam bio na sastanku, kolege koji su bili rekli su da je ministar Ćorić rekao da nakon svibnja neće biti potpora jer će se sve otvarati. Jasno nam je da su lokalni izbori", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je kako su mnogi u problemima zbog kredita. "Svi koji su u problemima imaju jako loš kreditni rejting. U principu ne mogu dobiti konvencionalne kredite od banaka. Komercionalne banke još nisu prihvatile uvjete. Država je mogla zahtjevati od banaka da se to napravi i osigurati sredstva", zaključio je Oreščanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo