'Politika dirigira' /

Orepić otkrio: 'Plenković je tražio da se Todorić ne hapsi prije lokalnih izbora'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Da se nastavilo onim intenzitetom i onim obujmom istraga kako smo počeli, već sada bismo govorili o konkretnim imenima. No politika sada dirigira tempo istraga', izjavio je Orepić

3.10.2017.
21:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlaho Orepić, do prije koji mjesec ministar unutarnjih poslova iz kvote Mosta, otkrio je u intervjuu za Globus da ga je Plenković tražio da do uhićenja ne dođe prije lokalnih izbora.

U vrijeme Orepićevog mandata policija je počela intenzivno provoditi istrage u slučaju Agrokor, ali nakon njegovog odlaska iz Ministarstva politika je usporila tempo, ističe Orepić. "Da se nastavilo onim intenzitetom i onim obujmom istražnih postupaka kako smo počeli, već sada bismo govorili o konkretnim imenima. No, mislim da sada politika dirigira tempo istraga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orepić je otkrio i Plenkovićevo nastojanje da se uhićenja nipošto ne dogode prije lokalnih izbora. "Premijer Plenković imao je potrebu naglasiti da ne želi nikakva uhićenja prije lokalnih izbora. Svi znamo da tako stvari ne bi trebale funkcionirati", izjavio je bivši ministar unutarnjih poslova za Globus.

Ističe i da je Mostova zasluga ključna u pokretanje i rasvjetljavanju Agrokorova slučaja, upozoravajući da je taj slučaj izravna ugroza nacionalne sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio se i protivljenja ministru financija Zdravku Marića. "Uistinu ne mislim da sam pogriješio. Opet bih učinio isto."

Plenkovićeva Vlada nema rješenje za rušenje "paralelnog političkog i gospodarskog sustava" kojeg je Todorić stvorio, tvrdi Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo