Opsadno stanje: Dva policajca po prajdovcu

10.6.2011.
15:28
VOYO logo

Miće Mandić, dugogodišnji djelatnik na polju sigurnosti, uoči Gay Pridea u Splitu najavio je kako će zbog vrlo vjerojatnih incidentnih situacija, najavljenih 150-200 sudionika čuvati veći broj policajaca – između 500 i 600.

Podsjetimo, Gay Pride u Splitu održat će se u subotu 11. lipnja s početkom u 13 sati, a organizatori su svjesni da će naići na velik broj nezadovoljnih građana, zbog čega će povorku osiguravati temeljna, interventna, prometna i krim-policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred policijom je težak zadatak, ruta kojom prolaze od Đardina, preko Marmontove do Rive treba se osigurati na svim mjestima, a u plan se osobito moraju unijeti predviđanja u kritičnim punktovima, piše Slobodna Dalmacija.

Gay parada je tijekom proteklih dana praćena revoltom pojedinih grupacija koje su nezadovoljstvo pokazale grafitima i lecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako policija ne bude dobro pripremila teren, bojim se da bi moglo biti jako nepredvidljivih situacija'', rekao je Mandić.

No, da se policija dobro pripremila pokazuje i podatak da je novinarsku konferenciju održanu u petak ujutro osiguravalo najmanje 15 policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201106070703006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo