'Ponuda' premijeru /

Oporba daje nekoliko dana Plenkoviću da smijeni Dalić: u suprotnom pokreću pitanje opoziva Vlade

Image
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Oporbeni zahtjev za opoziv Vlade ponovo bi se mogao naći na dnevnom redu Sabora. No oporba se za sada nije usuglasila

23.2.2018.
7:58
Davor Višnjić/PIXSELL
VOYO logo

"Martina Dalić glavni je krivac za sve što se događa oko Agrokora. Premijer Andrej Plenković ima sada odličnu šansu da je makne. Čekamo da vidimo što će napraviti. Ako doista smijeni ministricu, mi smo spremni odustati od pokretanja opoziva Vlade", otkrili su izvori iz SDP-a za Večernji list.

Premijer Andrej Plenković, dodaje isti izvor, zbog svih tih saznanja već ju je trebao maknuti, u paketu s Ramljakom, a glavna oporbena stranka daje mu još nekoliko dana vremena da to i učini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba se još nije usuglasila o pokretanju inicijative za opoziv Vlade. Mostovac Nikola Grmoja ističe da će njegov klub zastupnika to podržati. "Teško ćemo srušiti Vladu. Vjerujem da su Škegro i Dalić maligni tumor koji je metastazirao u samom srcu Vlade i Agrokora i koji hitno treba ukloniti. Želimo vidjeti jesu li svi HDZ-ovci, ali i njihovi politički partneri spremni uložiti svoj politički kapital u Dalić i ekipu oko nje", rekao je Grmoja za Večernji list.

Dalić je bila Plenkovićev izbor, dok se sve otvorenije spekulira da nema podršku u HDZ-u. Je li postala prevelik teret Vladi vidjet ćemo u idućim danima, ili mjesecima jer kriza u Agrokoru bi tek mogla eskalirati u slučaju nepostizanja nagodbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo