OPET SE ŽALE NA ODABIR IZVOĐAČA: / Sve su manje šanse da pristupne ceste budu dovršene prije Pelješkog mosta

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL
8.8.2019.
23:32
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

Iskrsnuli su novi problemi oko izgradnje pristupnih cesta Pelješkom mostu jer je nakon nedavnog izbora izvođača radova jedan od ponuditelja ponovno uložio žalbu. Potvrdila je to Komisija za kontrolu postupaka javne nabave.

Image
HRVATSKE CESTE DONIJELE ODLUKU: /

Pristupne ceste Pelješkom mostu trebali bi graditi Avax i Strabag

Image
HRVATSKE CESTE DONIJELE ODLUKU: /

Pristupne ceste Pelješkom mostu trebali bi graditi Avax i Strabag

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave potvrdila je da je riječ o austrijskom Strabagu koji se žalio na odabir grčkog Avaxa za izvođača radova na gradnji južnoga dijela pristupnih cesta, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strabag se žalio u sva tri dosadašnja postupka

U Strabagu, naime, smatraju da elementi ponude grčke tvrtke nisu u skladu s uvjetima natječaja.

"Žalba će nakon očitovanja svih stranaka u postupku biti riješena u zakonom propisanom roku ili, nadamo se, možda čak i prije. Zakonom propisan rok je 30 dana", kazao je za HRT Anđelko Rukelj, zamjenik predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strabag se dosad žalio u sva tri postupka u kojima nije dobio posao, a HRT neslužbeno doznaje da bi se mogli žaliti i Grci, i to vezano za dionicu Duboka-Sparagovići, gdje je odabrani izvođač - pogađate - Strabag.

Image

09.07.2019., Komarna - Nakon sto su u lipnju zabijeni svi piloti, 148 stalnih i dva testna ispod morske povrsine, radovi na Peljeskom mostu odvijat ce se nadalje na povrsini. Na pilote su se pocele postavljati naglavne ploce, odnosno prve dijelove mosta koji su vidljivi na povrsini. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministar Butković: Svi smo frustrirani ovime

"Svi smo frustrirani, i ja osobno, zbog svih tih dugotrajnih postupaka. Zakon o javnoj nabavi, u fazi raspisivanja natječaja, žalba na dokumentaciju, pa nakon toga žalba na odabir, pa tužbe Upravnom sudu, sve su to stvari na koje ministar i politika ne mogu utjecati", kazao je nedavno Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od Strabagovih žalbi odnosila se i na kinesku kompaniju CRBC, koja gradi Pelješki most, ali ta im žalba nije prošla. Pita li se ljude u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - i dobro da nije jer Kinezi, kažu, rade punom parom. Stoga bi se moglo obistiniti ono što se donedavno spominjalo u šali: da će Pelješki most biti izgrađen prije pristupnih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo