A grad ljepši nego ikada / Opatija, koja je lani nakon Zagreba imala najposjećeniji advent u Hrvatskoj, ove je godine gotovo pusta

Zvuči nestvarno, ali na dan je u Opatiji 200, a vikendom oko 450 gostiju. Daleko od lanjskih blagdanskih brojki

12.12.2020.
10:30
VOYO logo

Hotel s pet zvjezdica na Preluku lani je u prosincu bio krcat. Ovih blagdana očekuje se 25 posto popunjenosti. Za goste, nema klasičnog dočeka Nove godine, ali luksuza neće nedostajati.

"Neće biti žive muzike, nema fešte, nema tuluma, sve će proteći ipak u ovom ozračju ove situacije. Međutim, mi ćemo našim gostima ponuditi gastronomski doživljaj i mi ćemo preporučiti večeru u sobi gdje imaju, terasu, pogled i nekakvu svoju intimu", rekao je direktor hotela na Preluku Davor Kapetanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za goste se sprema gala večera u šest sljedova. Počinje pićem dobrodošlice i svježim kamenicama, nakon kojih slijedi hobotnica, pa tartar od teletine i tuna toro. I to je tek uvod. 

"Rižoto s paškim sirom, guščjom jetrom i kremom od grožđica koje su kuhane u muškatu i znači kao dva glavna jela, prvo riblje glavno jelo, file plemenite ribe s kombinacijom celera u više vrsta pripreme, krema, glazirani čips i jedan fini umak od dagnji i za kraj imamo jedan steak", opisao je Tino Sinožić, šef hotelske kuhinje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U restoranu je stroga distanca, broj stolaca je prepolovljen. Novogodišnji aranžman uključuje tri noćenja. Goste čekaju dvije degustacijske večere s četiri slijeda i posljednja noć u godini s luksuznim menijem. 

"Taj paket košta 560 eura po osobi i uključuje korištenje svih naših sadržaja", kazao je Kapetanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani je za blagdane radilo 26 opatijskih hotela, sada njih 10. Ali grad je ljepši no ikada. Uređeno je 19 lokacija da se izbjegnu gužve, a sve je se i u virtualnom svijetu.

Image
Prazni smještaji /

Pandemija koronavirusa promijenila navike turista: Hoće li Advent spasiti privatne iznajmljivače?

Image
Prazni smještaji /

Pandemija koronavirusa promijenila navike turista: Hoće li Advent spasiti privatne iznajmljivače?

"Preko 20 kilometara lampica, više od 10.000 božićnih ukrasa i 300-tinjak božićnih paketa", izjavila je Mateja Zgodić, voditeljica Turističkog informativnog centra Opatija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči nestvarno, ali na dan je u Opatiji 200, a vikendom oko 450 gostiju. Daleko od lanjskih blagdanskih brojki.

"Više od 18.000 posjetitelja i preko 45.000 noćenja, ali i dalje smo optimistični, puni nade", potvrdila je Željka Stašić, projektna menadžerica Turističke zajednice Grada Opatije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopuste li mjere i korona, dolazak u Opatiju opravdat će očekivanja svakog gosta. Jer i u ovim teškim vremenima, Opatija je ostala prava dama.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo