krenula očevim stopama /

Ona ruši sve hrvatske predrasude: postat će jedina fasaderka i već ju čeka posao

Image
Foto: Thinkstock

Vanna Ivanjko, kao i većina njezinih vršnjakinja, voli šminku i uređivanje, no njezin odabir zanimanja svakako nije uobičajen

16.5.2017.
9:58
Thinkstock
VOYO logo

Ujutro prije nego što ide u školu koristi maskaru, ruž za usne, olovku za oči i sjenilo, a onda kada dođe na nastavu, u ruke uzima fasadnu špahtlu, gletericu, strugač i kantu. Vanna Ivanjko, kao i većina njezinih vršnjakinja, voli šminku i uređivanje, no njezin odabir zanimanja svakako nije uobičajen. Vanna je, naime, jedina djevojka u Hrvatskoj koja se školuje za fasaderku, piše Večernji list.

Vanna je već navikla na začuđena pitanja oko odabira svog zanimanja, a prvo pitanje koje joj postave je "Zašto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričala je svoju priču. Naime, njen otac je soboslikar, cijeli život gleda kako radi i okružena je njegovim alatom, bojom za zidove... Njoj je to sasvim normalno pa je i odabrala takvo zanimanje.

Vanna je 17-godišnja učenica Obrtničke i industrijske graditeljske škole u Zagrebu u kojoj se većinom školuju budući majstori, poput armirača, klesara, staklara, itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago nam je kada djevojke upisuju našu školu jer je bolje atmosfera kada ima i učenika i učenica. Većinom su to djeca obrtnika koja žele nastaviti njihov posao", kazali su iz njene škole.

"S obzirom na to da sam jedina djevojka u razredu, većinom sam okružena dečkima, ali meni to ne smeta i mislim da je jako zabavno, imam puno dobrih prijatelja", kazala je Vanna pa nadodala:

"Danas mnogi izbjegavaju obrtnička zanimanja, ali za fasadere ima dosta posla i ja imam već nekoliko ponuda te mogu početi raditi čim maturiram iduće godine."

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo