ONA JE PLITVIČKI JAMES BOND, A TUŽILA JE FIRMU ZBOG DISKRIMINACIJE: / 'Kad sam ih zvala na mobitelu im je pisalo 'Kujetina'

Image
Foto: Pixsell

Za duševne boli dodijeljeno joj je 5000 kuna, ali je utvrđeno da nije bilo diskriminacije.

20.8.2018.
15:40
Pixsell
VOYO logo

Rendžerica iz Nacionalnog parka Plitvička jezera, Katica Poljak, jedina žena u odjelu od desetak zaposlenika, a koju zbog broja značke 007 zovu i plitvičkim Jamesom Bondom, tužila je poslodavca zbog diskriminacije, uznemiravanja i šikaniranja od nekih radnih kolega te stavljanja u nepovoljniji položaj zato što je žena, piše Jutarnji.

U tužbi stoji i zahtjev za odštetom od 30.000 kuna, no Općinski sud u Gospiću dosudio joj je samo 5000 kuna za duševne boli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolega je bio upozoren

Katica tvrdi da je još prije šest godina poslodavcu podnijela pritužbu na jednog kolegu koji je od tada bio upozoren. Četiri godine kasnije, tvrdi, uznemiravanje se nastavilo jer je netko u službenom računalu, uz njezin broj mobitela, umjesto imena napisao 'Kujetina'.

Tvrdi i da ima zabranu upravljanja službenim vozilom nadzorne službe te da takva zabrana ne postoji za većinu kolega, čime se dovodi u neravnopravan položaj u odnosu na ostale kolege samo zato što je žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitivanjem svjedoka utvrđeno je da se na mobitelima nakon pozivanja s njezina broja, doista pisalo 'kujetina', no tvrde kako nije postojala diskriminacijska osnova za zabranu upravljanja službenim vozilom. Sud je utvrdio da je tadašnji ravnatelj odredio da se tim vozilom može služiti četvero službenika, a da preostalih petero, među kojima je i Katica Poljak, ne može.

'Osim toga, tužiteljica je odlukom o zaduživanju službenog vozila od 17. ožujka 2017. godine zadužila službeno vozilo Mitsubishi, dapače tuženik je donio i odluku o plaćanju tužiteljici i školarine za prvu godinu izvanrednog stručnog studija na Veleučilištu u Karlovcu, iz čega proistječe da u postupanju tuženika nije bilo diskriminacije u odnosu na tužiteljicu po osnovi spola, na koji se tužiteljica pozvala kao diskriminacijsku osnovu', navodi se u sudskim dokumentima, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo