kreće se u veliku obnovu / Oko 4.000 studenata ostaje bez smještaja u domovima Cvjetno naselje i Stjepan Radić

Oko četiri tisuće studenata na jesen ostaje bez smještaja u zagrebačkim studentskim domovima Cvjetno naselje i Stjepan Radić. Zbog sveučilišne univerzijade idućeg ljeta kreće se u veliku obnovu čiji je početak bio planiran u kolovozu. No, poništen je natječaj

16.7.2015.
18:58
VOYO logo

Krunoslav i Tihana ljeto će provesti u studentskom domu Stjepan Radić. No gdje će stanovati kada krenu radovi na uređenju paviljona, još ne znaju. Strahuju da bi zbog poništenja javne nabave sve moglo kasniti.

"Sumnjam da je 1.1.2016. definitivan datum kada će se studenti moći useljavati s obzirom da treba novi natječaj i da će to napraviti u četiri mjeseca - iskreno sumnjam", rekao je Krunoslav Bešenić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studentski centar poništio je postupak javne nabave, ali to neće, kažu, pomaknuti rokove za završetak radova.

U Studentskom centru kažu da će radovi početi na vrijeme, početkom kolovoza, i da će se studenti useliti u nove studentske domove prije Božića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tada oko 4.000 studenata, koji imaju pravo na studentski dom, za smještaj će se morati snaći drugačije.

Cijene mjesečnog smještaja u domu kreću se od 200 do 600 kuna. Iako će studenti biti subvencionirani s 400, cijene najma manjih stanova daleko su veće i kreću se u prosjeku od 1800 do 2000 kuna, a u Zagrebu ih na jesen neće biti dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno neće biti dovoljno smještaja. Mi očekujemo veliku potražnju, sigurno rast cijena, a posebno rast potražnje za kupnjom stanova s obzirom da neće moći svi unajmiti stan", rekao je agent za nekretnine Boro Vujović. 

No, kada obnova vrijedna 285 milijuna kuna krene, oronuli studentski paviljoni u potpunosti će se promijeniti. Nove zgrade štedjet će energiju, uređenjem soba u domu Stjepan Radić dobit će se 30-ak kreveta više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se održi obećanje i s radovima krene na vrijeme, popularna Sava koja je ispratila generacije studenata, uskoro će dobiti sasvim novi izgled.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo