KOMADI VELIČINE POLA AUTA / Ogromna stijena pala i na kamion

Nekoliko stijena je najprije palo na automobil u kojemu je bio bračni par. Osim pretrpljenog straha prošli su samo s lakšim ozljedama. Pola sata kasnije se stijena odlomila i pala na kamion.

11.3.2010.
21:01
VOYO logo

OMIŠ - Nakon što se u prijepodnevnim satima četvrtka odronio dio brda u Sumpetru i tako zatrpao pola Jadranske magistrale, u večernjim satima istoga dana dogodio se novi, ovoga puta znatno opasniji odron u obližnjim Krilo Jesenicama.

Na cestu se survao niz kamenih gromada, od kojih su neke uništile zaštitnu ogradu na suprotnoj strani magistrale, a pod kišom kamenja zatrpan je ostao jedan osobni automobil, u kojemu nitko nije poginuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje, u automobilu je bio bračni par koji se kretao u smjeru Omiša. Zakočili su u posljednji trenutak, blago udarivši u jedan veći komad stijene. U vozilo je udarilo još nekoliko komada tako da su se aktivirali zračni jastuci. Par je zatražio liječničku pomoć zbog lakših ozljeda.

Kako za RTL kaže čovjek koji se zatekao na mjestu događaja i koji nam je poslao snimke i fotografije, u tu dionicu Jadranske magistrale dosad je uloženo porpilično novca kako bi se sanirala prijašnja oštećenja i kako bi se spriječila opasnost od budućih odrona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke od tih kamenih gromada bile su velike kao pola automobila, tako da je prava sreća u nesreći da nitko nije ozlijeđen", zaključuje očevidac (podaci poznati redakciji).

Samo pola sata nakon toga su stijene opet počele padati po cesti. Jedna od njih je pala na kamion hladnjaču dubrovačkih oznaka. Svi okupljeni su se na vrijeme uspjeli razbježati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski autoklub je izvijestio da je Jadranska magistrala u Krilo Jesenicama zatvorena za sav promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo