VELIKI ZALOGAJ /

Ogroman projekt u centru Zagreba! Pogledajte što bi sve trebala imati nova prometnica

Image
Foto: Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je novi veliki cestovni projekt važan za središte grada - izgradnja nove Šarengradske ulice od Vukovarske ulice do Jadranskog mosta.

15.10.2024.
16:19
Grad Zagreb
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije gdje je najavio niz velikih projekata u metropoli.

Podsjetio je, kako su izvijestili iz Grada, na niz velikih investicija u cestovnu infrastrukturu koje su u tijeku ili uskoro kreću, od 6.6 km produljenja Branimirove i ulice Rudolfa Kolaka, kojim se otvara obilazni pravac na istoku grada, preko izgradnje Sarajevske ceste na jugu grada, od rotora u Zapruđu do ulice Aleksandra Brdarića koja kreće sljedeći tjedan, do podvožnjaka Medpotoki i Jarunskog mosta na zapadu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGROMNE AMBICIJE /

Tomašević najavio kako će riješiti kaos u prometu. Velike promjene i oko parkiranja u Zagrebu

Image
OGROMNE AMBICIJE /

Tomašević najavio kako će riješiti kaos u prometu. Velike promjene i oko parkiranja u Zagrebu

Uz navedene investicije koje su već ranije predstavljene javnosti, najavljen i novi veliki cestovni projekt važan za središte grada, izgradnja nove Šarengradske ulice od Vukovarske ulice do Jadranskog mosta.

"Izgradnja Šarengradske će promijeniti prometnu sliku centra grada, prometnica koju je odavno trebalo izgraditi da rastereti Savsku cestu i stvori novi ulaz u grad s Jadranskog mosta. Mi ćemo biti ti koji ćemo i taj projekt realizirati, nakon što se najavljivao desetljećima", rekao je Tomašević, objasnivši kako je gradska uprava u posljednje vrijeme intenzivno radila na pripremi ovog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se lokacijska dozvola

Prva dionica bit će izgrađena od Vukovarske do Zagrebačke ceste za koju je napravljeno idejno rješenje. "Pred ishođenjem smo lokacijske dozvole, a nakon toga slijedi izrada parcelacijskih elaborata, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa tako da javni natječaj za glavne i izvedbene projekte očekujemo na proljeće iduće godine i početak radova tijekom 2026. godine", objasnio je Tomašević.

Prometnica će se sastojati od četiri automobilske trake, kao i dodatne trake u zonama raskrižja, te obostrano širokih pješačkih i biciklističkih koridora, međusobno odvojenih zelenilom i drvoredima. Za drugu dionicu, od Zagrebačke ceste do Jadranskog mosta je u tijeku izrada idejnog rješenja kao i rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

POGLEDAJTE VIDEO: Tko želi biti gradonačelnik? 'Mi možemo pobijediti Tomaševića, u gradu je kaos'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo