mnogo problema / Ogorčeni otac potaknuo raspravu oko stanja u dječjim vrtićima: 'Prokišnjava krov, ali to nije najopasniji detalj'

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Detaljno je opisao situaciju otprije nekoliko dana kada je došao po svoje dijete. Vidio je da čistačica stavlja deke po podu hodnika

7.11.2017.
8:08
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

"Ponukan svakodnevnim zbivanjima unutar 'Lijepe naše' i 'Belog Zagreb grada' te pričama o boljoj Hrvatskoj, maloj Švicarskoj, o izgradnji nove žičare na Sljemenu i ulaganju u obrazovanje mladih i hrpom drugih slatkorječivih klišeja svaki dan gledam našu budućnost kroz svoju malu kćer koja s veseljem ide u vrtić ne shvaćajući, na sreću, što se oko nje zaista događa", napisao je jedan zabrinuti otac iz Zagreba za Net.hr

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogorčeni otac spomenuo je kako krov na vrtiću njegove kćeri, Dječjem vrtiću Cvrčak, područnom objektu Đalskog 29 za vrijeme kišnih dana prokišnjava na hodnik, ali i nadodaje kako to nije najgora stvar. 

Detaljno je opisao situaciju otprije nekoliko dana kada je došao po svoje dijete. Vidio je da čistačica stavlja deke po podu hodnika gdje djeca odlažu svoju odjeću u obuću kako se nitko ne bi poskliznuo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako je najopasniji detalj činjenica što prokišnjava u samoj zoni i trasi rasvjetnih tijela i potrebna je sekunda da se dogodi kratki spoj na instalacijama.

Njegove riječi potvrdila je ravnateljica vrtića Anita Kolarić, no napominje kako će se ipak nešto učiniti po tom pitanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se na tome i uskoro kreće kompletna sanacija krovišta vrtića", objasnila je. 

S druge strane, roditelji napominju kako krov nije jedini problem vrtića jer je sam objekt derutan i star, a parketi, sanitarni čvorovi i tuševi za djecu su dotrajali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo prvi put prije dvije godine progovorili o tome, Grad je započeo s obnovom, postavio novu vanjsku stolariju i na tome je sve stalo", kazali su roditelji.

Iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture potvrdili su kako je situacija u zagrebačkim gradskim vrtićima doista teška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Grad se dosta prilagodio i dosta je napravljeno. Novi vrtići su u skladu sa standardom, no premalo ih je. S druge strane, imamo problem tih objekata starih i 30 do 40 godina koje bi trebalo obnavljati, no dinamika i tempo obnove su spori. Nakon naše sindikalne akcije situacija se popravila, no još uvijek ima dosta stvari za riješiti. Primjerice, u planovima mnogo toga stoji pa tako i u onom za 2017., no od planiranog se malo napravi. Imamo i problem da je za predškolski odgoj ukinuto dva milijuna kuna i s obzirom na to, pitanje je sada hoće li sve predviđeno biti odrađeno. Mnogo toga je dobro, međutim briga o djeci treba biti prioritet i da na vrijeme rješavamo probleme ne bismo morali sanirati posljedice”, kazala je predsjednica SOMK-a Božica Žilić.

Najbitnija je informacija kako roditelji imaju adut, ali ga često zaboravljaju. Božica Žilić podsjeća sve roditelje da se uključe u rješavanje problema preko predstavnika u Upravnom vijeću roditelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako on primijeti da taj vrtić nešto treba, ima moć utjecati na to da se problem riješi", zaključila je.

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo