ZAHVALILI VATROGASCIMA /

Oglasili se iz hotela Medena nakon požara: 'Postoje snažne indicije da je podmetnut'

Image
Foto: Josko Herceg/PIXSELL

Istaknuli su da je gostima ponuđena infrastrukturna, logistička i zdravstvena pomoć, ali da, tvrde, nije bilo potrebe za njom

19.7.2024.
10:59
Josko Herceg/PIXSELL
VOYO logo

Nakon požara koji je u četvrtak predvečer buknuo u mjestu Seget Donji kod Trogira, oglasili su se iz hotelskog kompleksa Medena, blizu kojeg je gorjela šuma.

Iz hotela su priopćili da nije bilo veće štete te da ni u jednom trenutku životi i zdravlje mještana ili gostiju nisu bili ugroženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Požar je krenuo u neposrednoj blizini našeg kompleksa, a samo zahvaljujući izostanku vjetra i herojskoj organizaciji svih službi, a napose vatrogasaca spriječena je potencijalna katastrofa. Vatra je doprla do krajnjih rubova kompleksa Apartmani Medena te je prouzročena manja materijalna šteta. Sve goste evakuirali smo na vrijeme, a veliki dio njih već se vratio u svoj smještaj nakon što su stručnjaci i institucije za to dale zeleno svjetlo. Također, gostima smo ponudili svu infrastrukturnu, logističku i zdravstvenu pomoć, no srećom nije bilo potrebe za istom", rekla je predsjednica uprave Apartmana Medena d.d. Petra Jurlina.

Image
'BILO JE BLIZU' /

Ogroman požar kod Trogira pod kontrolom! Pogledajte jezivu snimku po noći: 'Gosti su pobjegli'

Image
'BILO JE BLIZU' /

Ogroman požar kod Trogira pod kontrolom! Pogledajte jezivu snimku po noći: 'Gosti su pobjegli'

Jurlina je zahvalila vatrogascima koji su branili Seget Donji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetnom su brzinom, organizacijom i umirujućim pristupom ugasili najveći ovogodišnji sezonski požar. Također u ime našeg kompleksa izražavam zahvalu predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije i civilne zaštite", istaknula je Jurlina i dodala da cijeli kompleks Medena svake godine provodi protupožarne vježbe, raspolaže infrastrukturom i posjeduje sve ateste za izvanredne situacije.

U priopćenju stoji i da je Jurlina rekla kako postoje "snažne indicije da je požar podmetnut" te da policija i istražitelji provode intenzivne aktivnosti za pronalazak počinitelja.

Podsjetimo, golemi su požar gasile stotine vatrogasaca s gotovo 40 vozila. Iz zraka su buktinju pokušavali obuzdati kanaderi. U petak je požar lokaliziran i stavljen pod kontrolu, ali još nije sasvim ugašen.

POGLEDAJTE VIDEO: Vatra tinja tijekom noći na području kod Trogira

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo